Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in cazul cesiunii de parti sociale. La sectoarele 2 si 6 mi-au spus ca este de 16% din valoarea contractului de cesiune (- capitalul social), iar la 1 si 3 ca este de 16% din valoarea partilor sociale detinute de asociatii care detin partile sociale de mai putin de 365 de zile si de 1% pentru cei care detin partile sociale de mai mult de 365 zile. Stie cineva care este varianta corecta?
Va multumesc pentru precizari. Intr-adevar a fost neglijenta mea sa nu intreb CAT MA COSTA CONTRACTUL. Desi personal cred ca avocata putea sa ne informeze fara sa fie intrebata, mai ales ca noi am cerut sa agreem contractul sub semnatura privata, iar dansa s-a grabit sa-i dea data certa - banuiesc ca sa se asigure ca-si va incasa onorariul. Din cate am inteles fiind depus deja dosarul la Registrul Comertului, este dificil sa revenim la contractul de cesiune - fara a trezi suspiciunea de dorinta de a evita impozitarea. Exista vreo alternativa legala de a retrage dosarul? Spre ex a anunta ca la predarea / primirea activelor s-au constat diferente majore?
Nu vad de ce va impacientati, scopul dumneavoastra este sa cumparati o societate, ati cumparato, daca declarati sau nu valoarea reala este numai o nuanta, important este ca va-ti atins scopul.
Buna ziua,
ex.: SC A SRL cumpara parti sociale integral ale SC B SRL (200 lei) cu 400 lei.
daca impozitul de calculeaza la val. tranzactie - val. nomina/ pret de cumparare asta inseamna ca:
- dupa cesiune: societatea B va avea capital de 400; societatea A titluri de 400?
sau
- dupa cesiune: societatea B are capital de 200 lei, societatea A titluri de 200 si cheltuieli de 200 (din care 16% cu impozitul retinut la sursa si achitat)? Daca are cheltuieli de 200 sunt deductibile fiscal? Avand in vedere faptul ca au fost impozitate - mi s-ar parea corect sa fie si deductibile.
Va multumesc.