avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit cesiune parti sociale

Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in cazul cesiunii de parti sociale. La sectoarele 2 si 6 mi-au spus ca este de 16% din valoarea contractului de cesiune (- capitalul social), iar la 1 si 3 ca este de 16% din valoarea partilor sociale detinute de asociatii care detin partile sociale de mai putin de 365 de zile si de 1% pentru cei care detin partile sociale de mai mult de 365 zile. Stie cineva care este varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: iinside , utilizator 16:47, 27 Noiembrie 2009
Va multumesc pentru precizari. Intr-adevar a fost neglijenta mea sa nu intreb CAT MA COSTA CONTRACTUL. Desi personal cred ca avocata putea sa ne informeze fara sa fie intrebata, mai ales ca noi am cerut sa agreem contractul sub semnatura privata, iar dansa s-a grabit sa-i dea data certa - banuiesc ca sa se asigure ca-si va incasa onorariul. Din cate am inteles fiind depus deja dosarul la Registrul Comertului, este dificil sa revenim la contractul de cesiune - fara a trezi suspiciunea de dorinta de a evita impozitarea. Exista vreo alternativa legala de a retrage dosarul? Spre ex a anunta ca la predarea / primirea activelor s-au constat diferente majore?
Pina la termenul de judecata poti modifica contractul de cesiune fara nici o problema.
Nu intereseaza pe nimeni ce pret modifici tu acolo.


Nu este dificil sa modifici actul iar eu as face-o si daca ar fi pentru 3 milioane, nu pentru 120 milioane cit ai tu de platit.

Sau esti atit de plin de bani ca nu conteaza ... dar de fapt daca ai fi plin de bani nu ai cere consultanta gratuita sub pseudonim pe Internet.

Uneori ma amuza foarte tare unele solicitari.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2008
ContSters51068, utilizator
Nu vad de ce va impacientati, scopul dumneavoastra este sa cumparati o societate, ati cumparato, daca declarati sau nu valoarea reala este numai o nuanta, important este ca va-ti atins scopul.
Buna ziua,
ex.: SC A SRL cumpara parti sociale integral ale SC B SRL (200 lei) cu 400 lei.
daca impozitul de calculeaza la val. tranzactie - val. nomina/ pret de cumparare asta inseamna ca:
- dupa cesiune: societatea B va avea capital de 400; societatea A titluri de 400?
sau
- dupa cesiune: societatea B are capital de 200 lei, societatea A titluri de 200 si cheltuieli de 200 (din care 16% cu impozitul retinut la sursa si achitat)? Daca are cheltuieli de 200 sunt deductibile fiscal? Avand in vedere faptul ca au fost impozitate - mi s-ar parea corect sa fie si deductibile.
Va multumesc.
E o noutat de cind un SRL poate fi asociat unic la un alt SRL sau nu am inteles eu problema

Alte discuții în legătură

Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)