avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit cesiune parti sociale

Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in cazul cesiunii de parti sociale. La sectoarele 2 si 6 mi-au spus ca este de 16% din valoarea contractului de cesiune (- capitalul social), iar la 1 si 3 ca este de 16% din valoarea partilor sociale detinute de asociatii care detin partile sociale de mai putin de 365 de zile si de 1% pentru cei care detin partile sociale de mai mult de 365 zile. Stie cineva care este varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: iinside , utilizator 16:47, 27 Noiembrie 2009
juristconsult a scris:

E o noutat de cind un SRL poate fi asociat unic la un alt SRL sau nu am inteles eu problema

Nu stim ca nu poate fi, mai exista in acest sens alta restrictie decat cea prevazuta de art 14 L31/90?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)