avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... jurist spital
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

jurist spital

Salut! Deschid acest subiect nou si vin cu o intrebare.. Stie cineva ce atributii are un consilier juridic al unui spital, cu ce fel de probleme se confrunta?.. Astept raspunsurile voastre.. poate chiar din partea unor astfel de consilieri care lucreaza in spitale.

Multumesc anticipat!

P.S.:in cazul unui absolvent care a terminat in vara lui 2007 si care doreste un astfel de post, este necesar efectuarea acelui stagiu care este stipulat in statutul consilierului juridic?..
Pot sa incerc... ce ai putea sa faci tu este sa suni la minister si sa vezi daca de la juridic sau de la resurse umane nu te pot ajuta. In cel mai rau caz poti trimite si o adresa insa nu prea raspund ei, cu atat mai putin in termen...
Vezi ordinul MS 1470/2005. Daca ai un program de legislatie, ar fi super ca pe net nu poate fi vizualizat acest ordin.:(
Anexa VIII din ordinul 1470/2005 te trimite dupa cum vezi mai jos la acelasi ordin disparut in misiune #-o
"9. Asistent medical şef Conform prevederilor OMS nr. 1.220/1995"
Din pacate trebuie cautat acelasi ordin....Mai exista o varianta insa, voi apartineti de Autoritatea de Sanatate Publica, care are un compartiment juridic si care e acolo sa va sprijine =D>. Suna la ei si roaga-i sa iti trimita o copie dupa ordinul 1220 din 28.06.1995 cu toate anexele.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
Cristina Boros, Consilier juridic
Intra pe urmatoarea adresa [ link extern ]
bafta
Revin cu o intrebare.. In OUG 115/2004, actualizata, ART. 23 prevede:
" Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, personalul incadrat in unitatile sanitare publice finantate din venituri proprii realizate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate beneficiaza lunar de maximum 20 de tichete de masa".
Toate bune si frumoase, numai ca luna asta are 22 de zile lucratoare, din care una e Pastele. Raman 21. In atare situatie, practica din unitatea in care lucrez a fost in felul urm: se acordau doar 19 tichete pe motiv, ca o zi nu s-a lucrat, deci se scade 1 tichet din 20.. Totusi mi se pare fortata interpretarea, avand in vedere ca in conditia in care nu se lucreaza o zi, tot raman 21 de zile lucratoare, prin urmare, mai mult decat 20 (pe cat ar trebui sa fie oferite tichetele).
Care este interpretarea corecta a legii?.. a mea? sau a Biroului de Resurse Umane, care le dadea salariatilor, in anii trecuti, 19 tichete, desi erau 21 de zile lucratoare( pe motiv ca nu se lucra o zi-Pastele)???

Alte discuții în legătură

Cum treci de la consilier juridic debutant la consilier juridic gradul 4 maier_raul2000 maier_raul2000 ma puteti sfatui si pe mine cu privire la procedura de trecere de la consilier juridic grad debutant la consilier juridic gradul IV, mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)