avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor

O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% dintre proprietari avand montate repartitoare de costuri.
Contractul a expirat , ocazie cu care s-a pus problema reinoirii lui, dar acum a aparut o problema: 30% dintre proprietari nu mai doresc reiinoirea contractului, preferand calculul caldurii la suprafata utila.
In lege ordinul ANRSC se precizeaza procentul de 80% pentru montarea repartitoarelor. In baza acestui procent, se poate renunta la reinnoirea contractului, sau conform legii 230 trebuie majoritate simpla pentru adoptarea unei hotarari , implicit privind contractul de repartizare a caldurii in baza indicatiilor repartitoarelor de costuri??
Cel mai recent răspuns: calineanu , utilizator 16:46, 21 Februarie 2012
Intrebati-i pe cei 30% ce vor, sau ce inteleg, prin renuntare la repartitoare:
- demontarea repartitoarelor de pe calorifere si atunci nu mai este indeplinit procentul de 80% de montare si exploatare conform anexa 3 din Ordin 233/2004 , situatie in care firma pierde obiectul de activitate conform Ordin 259;
- nedemontarea repartitoarelor si doar renuntarea la calcul da posibilitatea firmei sa repartizeze caldura conform art.1 al.7 din Normele tehnice aprobate de Ordinul 343/2010:
"Daca în perioada de exploatare a repartitoarelor de costuri nu mai este îndeplinit procentul de contorizare stabilit de actele normative în vigoare, ca urmare a renuntarii unor proprietari la repartizarea consumurilor pe baza repartitoarelor de costuri, aceste spatii sunt considerate fara repartitoare, unitatile de consum alocate pentru aceste spatii calculându-se conform prevederilor
prezentei Norme tehnice".
La AG stabiliti:
- desfiintare repartitoare = reziliere contract;
- minoritate renuntare calcul = reinnoire contract si calcul la minoritati dupa formula din ordin.
Si la noi in scara este o aceeasi situatie: 6 sau 7 proprietari, din totalul de 15 doresc sa renunte la repartizarea caldurii prin citirea repartitoarelor.
- Ma intereseaza daca Veteran5 a obtinut un raspuns de la firma care a montat repartitoarele: contractul se va rezilia pe motiv ca nu mai este indeplinit procentul de 20% cf Ordin ANRSC ?
- Ori poate ca in acest caz firma nu va mai putea sa faca un calcul corect al repartizarii caldurii intre cei cu repartitoare si cei fara repartitoare (procent aprox 50% - 50%)?
- Este foarte adevarat ca noi, ceilalti 7-8, suntem pensionari si persoane cu venituri modeste si am tinut caloriferele inchise anii trecuti si am platit putin; din acest motiv, acum dupa aplicarea Ord 343 plata caldurii le-a crescut si mai mult. Imi este frica de o eventuala revenire la calcul pausal.
Firma de calcul a precizat ca poate reiinoi contractul si in conditiile in care unii proprietari renunta la citirea repartitorelor, daca asociatia este de acord, deci pana la urma e alegerea conducerii asociatiei- respectiv o adunare generala -unde trebuie indpelinit procentul de 50%+1
Proprietarii isi pot demonta repartitoarele, si pot face cunoscut conducerii ca nu mai au montate aceste aparate pe calorifere si atunci, asociatia -cred eu- nu poate reiinoi un contract care iese din prevederile legii.
Cred ca asta e solutia
Daca nu le demonteaza, se intra sub incidenta art 1 alin 7 din Norma tehnica - ordinul 343/13.07.2010- respectiv se considera se considera ca refuza calculul .. deci defavorabil pt ei, pt ca li se vor lua in calcul niste unitati -max *30% sau cam asa ceva- adica defavorabil
raspunsul lui s.c.serv admin. este foarte bun
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
veteran5, utilizator
Complicati inutil lucrurile. Se pare ca faceti parte din cei 30% care nu mai vor cu repartitoare si cautati "chichite legale".
Domnule, cu repartitoarele lipite sau dezlipite de pe calorifere, daca proprietarul nu mai vrea sa stie de acest calcul, nu mai vrea si gata.
Faceti AG si hotarati in asociatie daca majoritatea doreste in continuare "cu repartitoare". Cei care nu mai doresc plata consumului contorizat, nu mai vor sa-si inchida caloriferele de grija repartitoarelor, vor plati cat a consumat maxim apartamentul identic cu al lui la care se adauga un 10%.
Si o sa vada daca ii place sau nu. Daca nu-si da jos repartitoarele o sa poata reveni, in cazul in care isi va da seama ca era mai bine cu repartitoare, la calculul contorizat.
Contractele cu firmele din bransa pe cat timp se fac de regula ? 1 an? mai mult ?

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica NEACSU IONELA GEORGETA NEACSU IONELA GEORGETA Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de calcul a energiei termice in apartament in cazul in care nu mai doresc calculul acesteia prin repartitoare. ... (vezi toată discuția)