avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RECUPERATORI ILEGALI?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RECUPERATORI ILEGALI?

Buna ziua!
Pt inceput vreau sa va spun ca am o firma de transport care din cauza crizei economice nu a mai functionat!
Am ajuns in imposibilitatea de plata catre furnizori de motorina,care ulterior mi-au cerut insolventa!
Problema este urmatoare:Cel care mi-a vandut motorina a vazut ca nu o sa isi mai recupereze banii,deoarece masinile erau inchiriate,imobile sau altceva nu am nici pe mine nici pe firma,iar banii care mai trebuie incasati se duc la datooriile catre stat,si el nu mai primeste nimic,si acum si-a angajat recuperatori care ma tot suna si ma ameninta ca ma omoara,ca imi da foc la casa,ca imi ia copilul....1
Spuneti-mi va rog ce sa fac ca sa scap de ei?sa nu mai ameninte si viziteze!
Si daca mai vine la mine acasa ce sa fac?
Sa il chem inuntru si sa chem politia sau ce?
AJUTATI-MA VA ROG
Desigur ca aici vorbim despre recuperatori ilegali, singurii recuperatori legali fiind firmele de recuperari creante, care actioneaza in baza unei proceduri legale.
In speta de fata cred ca este vorba mai degraba de infractiunea de amenintare, prevazuta in art. 193 alin. (1) C.P. decat de cea de santaj, pentru ca in acest caz infractiunea este comisa spre a dobandi in mod injust un folos.
Sanctiunea in cazul amenintarii este inchisoarea de la 3 luni la un an sau amenda, fara ca aceasta sa depaseasca pedeapsa aplicata de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat Daniel35 Daniel35 Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)
Procedura organizare flagrant dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. Intrebarea mea ar fi, in cazul unui santaj , daca persoana santajata,anunta politia, se recurge la efectuarea unui flagrant,se aplica pe bancnotele ... (vezi toată discuția)