avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor

Buna seara! Am un prieten de 18 ani si care are o prietena de 14 ani, cu care a intretinut relatii sexuale cu acordul ei si cu acordul mamei ei(parintii ei sunt despartiti). Mama ei insa are probleme cu alcoolul si de fiecare data cand consuma bauturi alcoolice il suna si il ameninta ca va merge la Politie, insa cand este treaza sustine ca in veci nu are face asa ceva.
Cand fata va implini 15 ani(avand in vedere ca fapta nu mai este prevazuta de legea penala) mama ei il mai poate denunta pentru fapta savarsita acum?
Daca mama ei merge la politie si depune o plangere ulterior o mai poate retrage sau procuratura se autosesizeaza?
In cazul in care se ajunge in instanta se poate invoca art. 18^1 C. pen. avand imprejurarile care ii sunt favorabile?

Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:12, 14 Decembrie 2010
frank_kvitta a scris:

cat despre vorbele care nu ``incalzesc``userul,cred ca sunt spuse de niste parinti care se tem de viitorul copiilor lor.

:thumbdown:
Fica mea are aproape 20 de ani. Chiar atat de bont sa fie simtul nostru moral incat sa ne "doara" doar daca problema ne-ar putea privi si pe noi? Altfel, parem suspecti daca aratam oprobiul? :fight:
multi inainte
am mai vazut si alte topicuri,tot legate de art.198cp,tot pe acest forum,prin care se aduceau jigniri userului care punea intrebarea.

niste jigniri,nu o sa-l ajute cu nimic,pe omul care va ajunge la inchisoare pentru o buna perioada de timp.daca va ajunge.

in fine.fiecare s emanifesta in fuctie de problemele cotidiene,si nu cum ar tebuii normal.

De acord cu"frank_kvita",eu de fiecare data am raspuns clar si la obiect,fara a apela la morala,dar de aceasta data problema a fost pusa"stramb" de o persoana ,care se declara viitor jurist si mie mi s-a parut ca tocmai aceasta abordare nu este in regula.
Cred ca intrebarea maestrului Gazdovici este mai mult decat pertinenta,iar situatia care ingroasa "tusele" tabloului este comportarea mamei "indragostite" de alcool.
Tocmai aceasta cred eu ca reprezinta o circumstanta agravanta,pentru baiat si mai ales pentru"mama"(observati ghilimele"!), dar si pentru fiica ,care transpare ca fiind o victima a unor situatii carora nu are maturitatea sa le faca fata.
Totusi parerea mea este ca vinovatul moral este aceasta femeie,care se numeste"mama" pentru simplul motiv ca dat nastere unui copil.
Este posibil sa mai existe probleme de acest gen,sper eu,cat mai putine,dar omeneste nu poti trece cu vederea comportatea celor doi pirncipali"faptuitori"unul moral si celalalt de facto si nu este imposibil sa devina in curand si de iure
frank_kvitta a scris:

Avoactii pot sa apere infractori,sau sa lupte impotriva lor.

in ceea ce priveste un act sexual cu o minora de aprox.15 ani,se petrece destul de des acest fenomen,fetele sunt bine dezvoltate,gandesc destul de bine,si chiar au discernamant.

intr-adevar ca nu este etic si moral,nici religios,ceea ce se intampla,dar relitatea este ca se intampla.

nu trebuie pus accentul doar pe baiat,care poate fi un om incult,si fara pregatire.infine,depinde de o multitudine de factori.nu stim despre ce este vorba exact.

cat despre vorbele care nu ``incalzesc``userul,cred ca sunt spuse de niste parinti care se tem de viitorul copiilor lor.


Raspunsurile nu au fost date doar de parinti, te asigur, eu de exemplu sunt studenta la drept in anul 3 si am raspuns la intrebarile user-ului. Da. din pacate actele sexuale cu minori pana in 15 ani se petrec din ce in ce mai des, dar te asigur ca acesti minori nu sunt dezvoltati nici psihic, nici fizic pt astfel de acte. Nu poti spune despre o fata de 14 ani care intretine relatii sexuale in mod repetat ca "gandeste destul de bine", deoarece aici intervine discentamantul care este "afectat" de varsta frageda si nu intelege cum aceste acte sexuale o pot afecta pe viitor, iar daca era capabila sa "gandeasca destul de bine" nu lua decizia de a intretine acte sexuale. Nu degeaba legiuitorul a incriminat astfel de acte, faceti va rog un studiu individual si urmariti cateva minore care si-au inceput viata sexuala inainte de 15 ani, unele chiar la varste mult mai mici, si vedeti cum se descurca in societate si ce nivel de dezvoltare intelectual au. Din pacate locuiesc intr-un cartier in care majoritatea fetelor si-au inceput viata sexuala la astfel de varste si toate au intrerupt scoala, au copii (desi acum abia au trecut de pragul majoratului), sunt plictisite de viata si traiesc intr-un mediu de familie demn de mila. Aceste exemple ne inconjoara, iar daca exista si persoane care s-au dezvoltat bine tineti cont ca acelea sunt exceptiile.
va garantez ca daca vorbiti cu o fata de 15 ani,o s aramaneti uimit de gradul de inteligenta.copii devin din ce in ce mai inteligenti.

infine.sunt fete foarte mature la 15 ani.asta stie oricine.

si cum nu sunt dezvoltati fizic,cand dau nastere la copii.biologic e varsta oportuna.lasand etica si morala deoparte.

Alte discuții în legătură

Sex cu o minora Mari20 Mari20 am avut o prietena minora si am facut sex cu ea... dar nu am obligato.. a fost d buna voie..si pe urma d fiecare data s-a intamplat cu acordula ei.. nu am ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori se pedepseste sau nu? trope_doi trope_doi Exemple: 1. Barbat in varsta de 25 de ani gospodareste (fara casatorie) cu o fata de 15 ani – ii cumpara haine, dulciuri s.a., dar fata (din familie ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)