avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
Ada, la radiere / suspendare se fac controale, din cate am inteles eu se uita dupa cu totul altceva decat activitate dependenta / independenta. Primul lucru e sa faca suma facturilor sa vada daca nu ai depasit plafonul TVA. Un prieten PFA norma de venit, inregistrat in scopuri TVA la inchidere a dus facturile si contractul ce l-a avut (e drept ca era doar unu si asta s-a intamplat prin 2009). Nu a avut nici un registru desi era inregistrat in scopuri de TVA, tot ce a avut au fost facturi / contract. Deci controlul nu-i cine stie ce, verifica legalitatea / depasirile de prag TVA / returnarile de TVA daca e cazul (prietenul avea PFA-ul pe Turda).

UPDATE:
Ce spune unu din Craiova "Astazi am fost la finante si mi s-a spus ca serviciile informatice (6201 s.a.) vor trece pe sistem real in toata tara si ca cei care erau la norma de venit vor primi acasa hartii sa vina sa isi depuna 220 pe sistem real." Is curios daca e doar vrajeala (sa-i faca pe oameni sa renunte la "emigrare") sau a fi chiar pe bune chestia asta ...
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Popu, utilizator
Eu sper/cred ca nu se va trece in toata tara, adica de unde stiu cei din Craiova ce hotarari vor lua cei de la finante din Arad..sau alt judet.
Sincer eu cred ca in cateva judete s-a luat gresit (sau pt. anumite interese) hotararea asta cu eliminarea normei 6201 si acum nu stiu cum sa faca sa nu isi recunoasca greseala...
Am mai dat azi niste telefoane in legatura cu prob. asta. Eu sunt din Craiova, asa mi-au zis si mie, cum ca e venita de la "centru", si ca toate admin. judete vor elimina norma de venit. Eu am vorbit la judetele din jurul Doljului, numai la Olt s-a scos. Ceilalti mi-au zis ca n-au primit nimic in acest sens, ca fiecare admin. are dreptul sa selecteze ce meserii vrea pt. norma de venit. Am vorbit chiar si la Admin. Sect 1 Bucuresti, mi-au zis la fel, la ei au ramas la norma serviciile de IT. Solutia este schimbarea sediului social in alt judet care are norma de venit la IT. Judetele respective abia ne asteapta, e nevoie de bani la bugetele locale. Se poate face cu mutare sediu social , la Reg. Com., totul e sa gasesti sediu social in judetul respectiv. In Bucuresti am gasit firme care gazduiesc sediu social contra unui tarif, dar in judetele din jurul Doljului n-am gasit asa ceva. Ramane sa-mi gasesc cunostinte pe acolo. Apropos, e cineva din Mh sau din Gj si e dispus sa-mi gazduiasca sediul social ? Bineinteles, nu gratis . La VL norma e ce mai mare, 65.000 pe an, nu renteaza.
am dat si eu azi niste telefoane (la Finante in Timisoara, unde intentionam sa mut sediul PFA-ului meu din Arad) si se pare ca doar cu schimbarea domiciliului din buletin se accepta (in conceptia lor, nu se poate ca sediul PFA-ului sau domiciliul fiscal sa fie diferite de domiciliul din buletin)...oricat am incercat sa le explic nu au vrut sa auda de alta interpretare sau modalitate #-o
Cred ca pana la urma o sa trec pe sistem real...gasisem un cabinet de avocat care sa gazduiasca sediul social (prin contract de asistenta juridica), dar acum daca apare in plus si cerinta cu schimbarea domiciliului din buletin, mi se pare prea complicat.
tsm80 a scris:

am dat si eu azi niste telefoane (la Finante in Timisoara, unde intentionam sa mut sediul PFA-ului meu din Arad) si se pare ca doar cu schimbarea domiciliului din buletin se accepta (in conceptia lor, nu se poate ca sediul PFA-ului sau domiciliul fiscal sa fie diferite de domiciliul din buletin)...oricat am incercat sa le explic nu au vrut sa auda de alta interpretare sau modalitate #-o
Cred ca pana la urma o sa trec pe sistem real...gasisem un cabinet de avocat care sa gazduiasca sediul social (prin contract de asistenta juridica), dar acum daca apare in plus si cerinta cu schimbarea domiciliului din buletin, mi se pare prea complicat.

Asa am patit si eu. Am primit raspunsuri diferite din judete diferite, depinde de cine raspundea la telefon :-(
Pana la urma am depus 220 trecand pe real pentru ca nici timp nu prea am. In caz ca se revine sau se lamuresc lucrurile inchid si redeschid.

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)