avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
Dintre cei ce par a fi inca la norma de venit e vre-o persoana care sa fi scos / primit acasa decizia de impunere pe baza normei de venit pe anul asta?
mda.. am promis ca revin cu amanunte ... In Alba Iulia normele de IT sunt inca in vigoare... explicatia data de la finante a fost ca " Nu e legal sa fie scoase deoarece nu sunt profesii liberale.. si atat timp cat acele PFA-uri se fac la registrul comertului nu la Finante... ei le tin la norma de venit... "... si nu e nici o directiva data de sus legat de asta.. fiecare a facut ce i-a taiat capul... si mi s-a exemplificat cu judetul Valcea ( sau altul.. puteti sa ma corectati va rog ) unde norma de venit pe IT e de peste 60000 de lei... ( " cred ca cineva acolo si-a batut joc de ei si a plecat din Finante dupa ce a publicat aberatia aia" a zis persoane de la Finante catre mine )

Acum o fi sau nu legal sa treaca IT-ul pe norma de venit in conditiile in care nu e o profesie liberala asta nu am de unde sti.. dar cert e ca in Alba ramane la norma si da daca vreti sa va mutati PFA-ul in Alba trebuie sa aveti domiciliu stabil aici.

Eu mi-am facut PFA la Norma pe cod 7410.... si nici nu vreti sa stiti in ce bataie de joc mi s-a rezolvat cererea... a durat de la 11:00 pana la 16:30.... ca sa culmineze la safarsit... ( dupa o mutitudine de " greseli tampite pe care le tot faceam") cu " Dar doamna de ce ati scris cu pix negru? trebuia cu pix albastru... d-voastra vedeti vre o diferentza intre culoarea de pe formular si ce ati scris dumneavoastra? credeti ca se vede ca e un original si nu copie?" si io am zis "
DA eu ca persoana care prelucreaza imagini pot sa va zic care e copia si care e orignalul... daca nu vedeti.. platiti-ma pentru o expertiza in domeniu"... a amutit... si a terminat dosarul ....

deci mai multa nemernicie decat in romani io nu cred ca exista la alte natii... romanul e cel mai amre dusman al romanului.. romanul parca traieste doar ca sa savureze faptul ca a murit capra vecinului lui.... oamenii astia de la stat, care se plang de salariile lor, sunt sub orice critica...
Din acelasi motiv si in mutinationalele din Romania conditiile sunt cu totul altfel fata de ce au cei din alte tari... pentru ca si acolo lucra 90% romani + toate jigodiile cu care multinationalele nu vor sa se murdareasca pe maini.. si le trimit in Romania... dar in principal din cauza romanilor...

poate ca am sarit putin subiectul... dar sunt atata de dezgustata de ceea ce vad in jurul meu......

zi faina si mult noroc tuturor
A reusit cineva sa-si mute sediul social in alt judet, unde inca este norma de venit ? Poate ne spune si noua daca a intampinat ceva greutati, poate incercam si noi miscarea asta.
Eu sunt din Galati. Ma speriasem putin ca au scos 6202 de la norma in prima faza, adica nu mai aparea pe lista aia cu norme insa azi am primit decizia de impunere si chiar mi-au dat si reducere ca am si carte de munca.

Am mai vazut ca sunt unele judete in care au scos *unele* coduri caen de informatica, posibil sa fie numai greseala in document si sa nu fi scos acele caen-uri(cum a fost si cazul meu).

Bafta tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)