avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
DGFP nu au cum sa defineasca sau sa clasifice tipurile de activitati. Acest lucu se face exclusiv prin articole de lege. Directiile judetene au competenta doar de a stabili tipul de impozitare, regim real sau norma de venit, dar in limitele legii(adica doar pt activitatile ce implica fapte de comert - PFA comerciale, exclus cele liberale) si in quantumul acestor norme, daca e cazul. Atat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
grandanat, utilizator
sper sa nu citeasca nimeni de la fisc, sa nu le dau idei. fapt este insa ca OUG 117/2010 le da dreptul (fiecarui DGFP local) sa dea sau sa nu dea norma pentru ORICE activitate. Deci teoretic un judet poate da doar 5 norme pentru 5 activitati. problema e ca idea de a scoate serviciile informatice a aparut de undeva, unii au aplicat-o, altii nu. Abia cand vine vorba de a explica de ce s-a scos o activitate incep sa se incurce. Cred ca daca la ANAF central se va stabili ca anumite coduri nu sunt nici proprietate intelectuala, nici profesii liberale, DGFP locale n-ar avea nici un interes de a nu publica norme pentru aceste coduri
in primul rand nu sunt de la fisc si in al doilea rand nu cred ca era cazul ca sa fiti asa de "teposi".

pentru grandanat: raspunsul meu viza o categorie de cititori de forum care se intrebau aceeasi intrebare mai de mult si nimeni nu le-a raspuns cu baza legala.

in al treilea rand, nu stiu cat de familiarizati sunteti cu raspunsurile de la fisc, dar toate raspunsurile solicitate de mine si primite se incheie cu fraza : " nu sunt opozabile tertilor", adica recunosc si ei ca sunt oameni si pot gresi.

toate cele bune in noul an.
bolba alina a scris:


in al treilea rand, nu stiu cat de familiarizati sunteti cu raspunsurile de la fisc, dar toate raspunsurile solicitate de mine si primite se incheie cu fraza : " nu sunt opozabile tertilor", adica recunosc si ei ca sunt oameni si pot gresi.

toate cele bune in noul an.


Din pacate, greselile lor nu-i costa nimic, greselile noastre insa ...
asa este. experienta mea cu raspunsurile fiscului este destul de vasta ( peste 10 ani) si nu recomand la nimeni sa se culce pe o ureche in baza raspunsului dat de ei, sa caute si sa incerce sa obtina raspunsuri din mai multe surse. eu personal am primit un raspuns de la un director din finante care era 100 % gresit din start, din simplul motiv ca a plecat de la o prezumtie gresita ( care nici macar nu aparea in intrebare ).

toate cele bune si mult noroc.

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)