avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea notei la purtare in timpul liceului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea notei la purtare in timpul liceului

Se poate contesta o nota din timpul liceului in vederea modificarii? Eu acum sunt la facultate dar vreau sa incerc sa modific o nota la purtare de 7.50 luata in timpul liceului pentru a putea candida la academie.Exista o lege in privinta asta? Se poate face ceva ? Macar sa incerc ?
Cred ca nu are nici o rezolvare, nici chiar la fata locului.
Intr-adevar nu e greu de ajuns la 7.5 avand in vedere ca la 10 abs inseamna un punct. Intr-o sapt se fac 32 ore parca. Cred ca intr-un an de liceu ai tot timpul sa faci 25 - 30 absente. Si mi se pare destul de rezonabil in comparatie cu altii. Problema e ca eu defapt nu o sufeream pe diriga. Si nici ea pe mine :)):)) si de-asta s-a ajuns aici. Se pare ca acum va trebui sa-i dau un telefon tot ei sa vad ce se poate face..... Am sa revin cu deznodamantul. Multa bafta in continuare.
Poti sa o suni : va avea o mare bucurie, o sa-i cresca colesterolul de fericire cand aude ca si ce o rogi; problema e ca nu mai poate face nimic; nu poate un profesor sa modifice diplome si alte alea; toate sunt arhivate acum ! daca o suni, devii un exemplu pentru alti colegi , mai tineri, care nu o asculta pe diriga si uite ce-a patit 'altcineva' care acum regreta ! Si nu-i putin lucru !
Succes !
Diplomele sunt documente cu regim special si nu se pot elibera decat in conditii clar stabilite; chiar daca ar vrea diriga, e mult prea tarziu !
De acord. Apoi, eu aveam vreo 40 de ore pe saptamana in liceu, nu cred sa am in vreun an atatea absente! :O Adica 25-30 de absente NEMOTIVATE inseamna 7,5. Si asta intr-un semestru, caci se noteaza purtarea in fiecare semestru.
Nu se aduna absentele din semestrul I cu cele din II si se scad din... care medie? Daca ai 15 absente in semestrul I, ai 8,5 media. La fel la 15 absente in semestrul II. Media iese tot 8,5.
Sa ajungi la 7... inseamna 30 de absente pe semestru, 60 pe an. Nemotivate. Sau numai pe un semestru, caci nu stiu daca media aia e anuala sau semestriala.
poate cineva da un sfat:

2 colegi de clasa :
- unul are 30 absente nemotivate, majoritatea din inatrzieri nemotivate, fara alte abateri; nota 7 la purtare
- altul are 120 absente nemotivate plus fumat in clasa, aprins foc in clasa in timpul orelor ( hartie) , agresat colegi etc.; nota 5 la purtare.

Contestatia a fost respinsa de consiliul profesoral pe motiv ca a fost respectat regulamentul scolar;

Oare chiar a fost respectat ?

Alte discuții în legătură

Bursa de merit cristina211 cristina211 copilul meu a terminat cls a 5a cu media generala 9,91,10 la purtare si nu vor sa-i dea bursa de merit pe motiv ca are 13 absente nemotivate tot anul,absente ... (vezi toată discuția)
Repetent prin purtare andreiutzu332 andreiutzu332 Urmez sa fiu sanctionat pentru o greseala pe care mi-o asum. Am 10 pe primul semestru fara nicio absenta si fara sa deranjez vreun profesor in ora sau cu ... (vezi toată discuția)
Medie la purtare Andy1732 Andy1732 Salutare! Sunt elev in clasa a 11-a si am o problema. In semestrul 1 mi-a fost incheiata media 8 la purtare, din cauza absentelor nemotivate. Am avut destul de ... (vezi toată discuția)