avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea notei la purtare in timpul liceului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea notei la purtare in timpul liceului

Se poate contesta o nota din timpul liceului in vederea modificarii? Eu acum sunt la facultate dar vreau sa incerc sa modific o nota la purtare de 7.50 luata in timpul liceului pentru a putea candida la academie.Exista o lege in privinta asta? Se poate face ceva ? Macar sa incerc ?
S-a mers mai departe, poate la inspectorat etc.?
Nu pot spune daca s-a respectat sua nu, am putine date... Dra ia spune-mi, cat trebuie sa fie media la purtare ca sa treci clasa? :D:-/

Oricum, nu ma pot aventura in a da o solutie, caci nici nu stiu cine a facut contestatie impotriva carei notari... :-/
Oameni buni. Ma bucur ca dezbateti pe acest subiect. Dar totul s-a rezolvat. Pana la urma Academia Nationala de Informatii cere media generala pe toti cei 4 ani de studiu sa fie 8, si nu pe an in parte. Iar in cazul acesta ajung la un neverosimil 9. Deci pana la urma atata agitatie pentru nimic. Si ma gandeam ca o simpla corectare neoficiala in catalogul din arhiva scolii si apoi o cerere de recalculare a mediei generale cred ca ar fi rezolvat problema. Dar nu mai e cazul acum.
beldeanioan a scris:

poate cineva da un sfat:

2 colegi de clasa :
- unul are 30 absente nemotivate, majoritatea din inatrzieri nemotivate, fara alte abateri; nota 7 la purtare
- altul are 120 absente nemotivate plus fumat in clasa, aprins foc in clasa in timpul orelor ( hartie) , agresat colegi etc.; nota 5 la purtare.

Contestatia a fost respinsa de consiliul profesoral pe motiv ca a fost respectat regulamentul scolar;

Oare chiar a fost respectat ?

Da intotdeauna se va intampla asa. Elevul 1 care greseste mai putin va fi sanctionat normal pentru ca au de unde scade. Doar mai sunt 5 punte pana la nota minima de trecere 5 :P. Elevul 2 ce greseste mai mult, va fi sanctionat mai putin pe motiv ca e mic si trebuie iertat. Daca ar fi sa fie sanctionat dupa aceleasi criterii dupa care a fost si elevul 1 ar fi demult exmatriculat fara drept de reinscriere dar nu trebuie sa fim asa aspri cu el. Pana la urma e un copil nu? Si uite-asa se ajunge la o discriminare uriasa in institutiile de invatamant. Acum pun eu intrebarea ... se merita sa te abtii si sa stai cuminte in banca ta sa ajungi copil frustrat, sau bolnav cu nervii, sau sa dai frau liber copilariei si sa faci tot ce-ti ticaie in minte? Practic sa fi copil si sa traiesti ca atare?
Exista o singura solutie

Sa faca rost de un regulament oficial intern al scoli din perioada aia si din care sa reiese ca a fost notat necorespunzator , se facea calcul la motivele scaderi notei la purtare si se actiona in instanta ca si prejudiciu adus din urma notei prea mici la purtare , ca parte vatamata si pentru atata lucru instanta ii dadea sentinta in favoare lui fara discuti . [a mai existat un caz de genul asta dar nu sa ajuns pana la instanta , de frica unor modificari directorul a rezolvat situatia pe cale amiabila ]
Gabriel, noi aici nu dam sfaturi ilegale, cum sa dea cineva o cafea la un prof sa-i stearga nota ca sa aiba el apoi ce reclaculare sa faca... Asta e ilegal.
Si imi demonstreaza ca omul care ar face asa ceva... nu prea merita Academii, ca e dare de mita, fals in acte, uz de fals... continuam?

Eu am stat si cuminte, am fost si rea, nici cu nervii nu stau atat de rau pe cat imi spun medicii :)) iar copiii de azi nu inteleg copilaria ca o alergatura prin clasa, ci ca un cutit in burta... Pentru ca nu au autoritati in viata care sa se ocupe de ei si sa le faca diferenta intre bune si rele... si sa le arate o limita...

Alte discuții în legătură

Bursa de merit cristina211 cristina211 copilul meu a terminat cls a 5a cu media generala 9,91,10 la purtare si nu vor sa-i dea bursa de merit pe motiv ca are 13 absente nemotivate tot anul,absente ... (vezi toată discuția)
Repetent prin purtare andreiutzu332 andreiutzu332 Urmez sa fiu sanctionat pentru o greseala pe care mi-o asum. Am 10 pe primul semestru fara nicio absenta si fara sa deranjez vreun profesor in ora sau cu ... (vezi toată discuția)
Medie la purtare Andy1732 Andy1732 Salutare! Sunt elev in clasa a 11-a si am o problema. In semestrul 1 mi-a fost incheiata media 8 la purtare, din cauza absentelor nemotivate. Am avut destul de ... (vezi toată discuția)