avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea notei la purtare in timpul liceului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea notei la purtare in timpul liceului

Se poate contesta o nota din timpul liceului in vederea modificarii? Eu acum sunt la facultate dar vreau sa incerc sa modific o nota la purtare de 7.50 luata in timpul liceului pentru a putea candida la academie.Exista o lege in privinta asta? Se poate face ceva ? Macar sa incerc ?
cu media 7 se trece clasa; cu 6, nu.
mita este un rau, dar, de multe ori unul necesar...
invatamantul e cel mai conservator sistem, ori tocamai aici se formeaza formatorii !
scapam de spaga peste 3 generatii; de luptat , luptam impotriva ei ca si impotriva ploii: punem intr-un loc umbrela, in altul o pelerina, dar tot ploua !
Dar cine a zis ca dadeam spaga? :P :P :P Pana la urma mita oricum se da peste tot. Si refuz sa cred ca tu nu ai dat niciodata nimic AVLIL. Legea nu recunoaste decat o forma de dare de mita, dar mita se da si emotional, si mintal, fizic ... parerea mea e ca sunt o gramada de forme de dare de mita. Iar la Academie vor intra cei care pot, iar de ramas in ea vor ramane cei ce vor merita. De absolvit la fel, cei care merita. Si in multe cazuri din viata de zi cu zi scopul scuza mijloacele.
Nu, de luptat nu luptam cu astfel de atitudini!
Si nu e nicio scuza daca un om e infractor sa fiu si eu! Raspunderea actiunilor e personala! Astea sunt scuze de copii, gen: mi-a mancat catelul tema!

Scopul scuza mijloacele numai in mentalitatea americana, acolo unde sa intri peste o tara fara drept e ok daca te cheama America si unde ucigasul lui Teo Peter va plati despagubiri de 16 500 de dolari familiei pentru ca nu l-a omorat... :))

Nu dau spaga. Si obtin lucrurile destul de repede, nu ma plang ca e birocratie, ma descurc. Mai rog frumos pe cineva, mai explic o situatie... Am o relatie extraordinara cu inspectorul meu fiscal si am dat un buchet de flori acum vreo 3-4 ani cand a iesit sotul din spital...

Va rog sa emigrati... Multumesc frumos!
mesajul semnat de avlil e deosebit: denota atata suparare ca binedispune !
in ce priveste america, chiar b.l. ar fi multumit;
iar fraza finala : plecati cu totii, daca va ingramaditi, eu ma urc intr-un copac sa nu ma calcati pana treceti !

adevarul e ca, daca ai o anumita pozitie, esti ferit de nevoia de a da spaga;

exemple pe care le-am vazut: un procuror facea lunar- acum nu mai face, amploarea afacerilor nu-i mai permite - cate un drum in germania si, la intoarcere, la vama iesea dezinvolt din masina, da mana cu vamesul si-i spunea " procuroru X-ulescu, buna ziua (sau seara, ce era), spuneti ce trebuie sa fac, stiti, sunt asteptat"
nu l-am vazut niciodata sa dea vreun ban, sau sa fie controlat .....

un politist isi face casa si plateste pe materiale mai putin decat e costul pentru furnizor... ; un general de politie in functie isi incalzeste casa de la munte pe butan, apoi, cand a iesit la pensie a trecut incalzirea pe lemne

cred ca nu e nimic legat de functie ci doar omenia , norocul si dorinta de miscare !
beldeanioan a scris:

mesajul semnat de avlil e deosebit: denota atata suparare ca binedispune !
in ce priveste america, chiar b.l. ar fi multumit;
iar fraza finala : plecati cu totii, daca va ingramaditi, eu ma urc intr-un copac sa nu ma calcati pana treceti !

adevarul e ca, daca ai o anumita pozitie, esti ferit de nevoia de a da spaga;

exemple pe care le-am vazut: un procuror facea lunar- acum nu mai face, amploarea afacerilor nu-i mai permite - cate un drum in germania si, la intoarcere, la vama iesea dezinvolt din masina, da mana cu vamesul si-i spunea " procuroru X-ulescu, buna ziua (sau seara, ce era), spuneti ce trebuie sa fac, stiti, sunt asteptat"
nu l-am vazut niciodata sa dea vreun ban, sau sa fie controlat .....

un politist isi face casa si plateste pe materiale mai putin decat e costul pentru furnizor... ; un general de politie in functie isi incalzeste casa de la munte pe butan, apoi, cand a iesit la pensie a trecut incalzirea pe lemne

cred ca nu e nimic legat de functie ci doar omenia , norocul si dorinta de miscare !

total 'adevarat' e vorba de functie

ganditiva cum m-am simtit eu cand pe usa politiei am iesit cu 'cateva' 'produse' din simpatie sau probabil ca aveau ganduri ascunse si am zis ca In viata mea nu credeam ca o sa primesc spaga de la politie bine ca sa zicem ca depindeau de o chestie ce trebuia urgentata dar totu si ........... sa dea mita :)) bine ca eu mi-am facut treaba , jobul dupa cum era functia mea de angajat nu ca-mi dadusera ei ceva .

asa ca sa zicem ca fiecare isi vede interesul si asta nu impiedica functie sau ani !

Alte discuții în legătură

Bursa de merit cristina211 cristina211 copilul meu a terminat cls a 5a cu media generala 9,91,10 la purtare si nu vor sa-i dea bursa de merit pe motiv ca are 13 absente nemotivate tot anul,absente ... (vezi toată discuția)
Repetent prin purtare andreiutzu332 andreiutzu332 Urmez sa fiu sanctionat pentru o greseala pe care mi-o asum. Am 10 pe primul semestru fara nicio absenta si fara sa deranjez vreun profesor in ora sau cu ... (vezi toată discuția)
Medie la purtare Andy1732 Andy1732 Salutare! Sunt elev in clasa a 11-a si am o problema. In semestrul 1 mi-a fost incheiata media 8 la purtare, din cauza absentelor nemotivate. Am avut destul de ... (vezi toată discuția)