beldeanioan a scris:
mesajul semnat de avlil e deosebit: denota atata suparare ca binedispune !
in ce priveste america, chiar b.l. ar fi multumit;
iar fraza finala : plecati cu totii, daca va ingramaditi, eu ma urc intr-un copac sa nu ma calcati pana treceti !
adevarul e ca, daca ai o anumita pozitie, esti ferit de nevoia de a da spaga;
exemple pe care le-am vazut: un procuror facea lunar- acum nu mai face, amploarea afacerilor nu-i mai permite - cate un drum in germania si, la intoarcere, la vama iesea dezinvolt din masina, da mana cu vamesul si-i spunea " procuroru X-ulescu, buna ziua (sau seara, ce era), spuneti ce trebuie sa fac, stiti, sunt asteptat"
nu l-am vazut niciodata sa dea vreun ban, sau sa fie controlat .....
un politist isi face casa si plateste pe materiale mai putin decat e costul pentru furnizor... ; un general de politie in functie isi incalzeste casa de la munte pe butan, apoi, cand a iesit la pensie a trecut incalzirea pe lemne
cred ca nu e nimic legat de functie ci doar omenia , norocul si dorinta de miscare !
total 'adevarat' e vorba de functie
ganditiva cum m-am simtit eu cand pe usa politiei am iesit cu 'cateva' 'produse' din simpatie sau probabil ca aveau ganduri ascunse si am zis ca
In viata mea nu credeam ca o sa primesc spaga de la politie bine ca sa zicem ca depindeau de o chestie ce trebuia urgentata dar totu si ........... sa dea mita :)) bine ca eu mi-am facut treaba , jobul dupa cum era functia mea de angajat nu ca-mi dadusera ei ceva .
asa ca sa zicem ca fiecare isi vede interesul si asta nu impiedica functie sau ani !