avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

speta

O persoana X , in anul 2001 termina facultatea de drept. Licentiata in drept este angajata la o soc. din Galati ca Functionar administrativ pana in 2004 -februarie.
In perioada 2001- 2004 persoana efectueaza lucrari de specialitate in domeniul juridic. Din punctul meu de vedere functia pe care trebuia angajata era consilier juridic, sau simplu jurist.
In anul 2004 este angajata de o alta soc. dar nici aceasta pe post de jurist ci de referent.
In anul 2005 persoana da examen la Baroul Bucuresti si devine avocat (stagiar mai intai si apoi avocat cu drepturi depline.)
Intrebare-
Ce poate face aceasta persoana legal ca sa-i fie recunoscuta si evidentiata in cartea de munca, perioada 2001-2004 pe funtie de jurist ?
Eu nu am gasit solutii.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:32, 21 Martie 2008
monya a scris:

dar atata timp cat a dat examen lA BAROU SI E AVOCAT...LA CE I MAI TREBUIE ACEA RECUNOASTERE CA A LUCRAT CA JURIST???
in ceea ce priveste functia vorbeste cu cei din conducerea societatii si SE POATE face orectificare pe cartea de munca

Pentru vechimea in profesie ;)
La ITM au refuzat categoric modificarea in carnetul de munca.
Unitatea nu poate modifica in carnetul de munca asa e si normal.
Cel care nu a inregistrat la timp modificare, sau nu a incadrat-o corect este contabila care se ocupa de acte la momentul 2001-2004. Nu am nimic cu dansa dar trebuia s-o faca.
Avocata de care vorbesc doreste sa dea examen pentru notar si o conditie este vechimea in specialitate. Ii mai trebuies 2 ani.
Nu vreau s-o bag in belele, sa se certifice in cartea de munca de catre o persoana neautorizata???
NU .
Exista documente state de plata care au fost predate la ITM.
avand in vedere ca persoana a facut "lucrari de specialitate" ca jurist, angajatorul daca vrea sa-l ajute, poate emite o decizie in interiorul careia sa treaca : din eroare i s-a trecut functia de...........fiind angajat in functia de cons.juridic, incepand cu data de ......
Claudia, angajatorul este bine intentionat. Este vorba de cartea de munca unde scrie negru pe alb functionar administrativ iar cei de la ITM Galati nu vor sa accepte modificarea.
E simplu de facut asa ceva ....deja a si fost propusa aceasta propunere ..... dar se pare ca se loveste de refuzul ITM-ului de a accepta asa ceva, cu toate ca aplicarea sanctiunii este prescrisa .....

sa incerce sa se duca la Corpul de control al ITM-ului si sa le explice situatia ..... poate reuseste sa-i induplece sa accepte aceasta eroare ;)

Alte discuții în legătură

Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa sune actiunea? allexandru83 allexandru83 Intrucat institutia nu avea la acea data (2007) aprobat in organigrama un post de consilier juridic, o persoana este recrutata si incadrata ca functionar ... (vezi toată discuția)