avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

speta

O persoana X , in anul 2001 termina facultatea de drept. Licentiata in drept este angajata la o soc. din Galati ca Functionar administrativ pana in 2004 -februarie.
In perioada 2001- 2004 persoana efectueaza lucrari de specialitate in domeniul juridic. Din punctul meu de vedere functia pe care trebuia angajata era consilier juridic, sau simplu jurist.
In anul 2004 este angajata de o alta soc. dar nici aceasta pe post de jurist ci de referent.
In anul 2005 persoana da examen la Baroul Bucuresti si devine avocat (stagiar mai intai si apoi avocat cu drepturi depline.)
Intrebare-
Ce poate face aceasta persoana legal ca sa-i fie recunoscuta si evidentiata in cartea de munca, perioada 2001-2004 pe funtie de jurist ?
Eu nu am gasit solutii.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:32, 21 Martie 2008
Am si eu o intrebare. Pe statele de plata din 2001 -2004 cum apare jurist sau altceva?
Cum se pot modifica toate actele depuse pentru perioada respectiva?
Sincer nu vad cum ar fi de acord ITM cu acesta modificare . Daca angajatorul dorea ,o angaja pe functia respectiva de la inceput.
Oricum o modificare asa veche nu cred ca va accepta ITM. .
In rest bafta multa.
o actiune pe dr. muncii prin care instanta sa dea o hotarare prin care sa se constate ca a indeplinit functia de jurist.
adelaida_07 a scris:

Am si eu o intrebare. Pe statele de plata din 2001 -2004 cum apare jurist sau altceva?
Cum se pot modifica toate actele depuse pentru perioada respectiva?
Sincer nu vad cum ar fi de acord ITM cu acesta modificare . Daca angajatorul dorea ,o angaja pe functia respectiva de la inceput.
Oricum o modificare asa veche nu cred ca va accepta ITM. .
In rest bafta multa.

Pe state scrie Functionar administrativ. Angajatorul nu a stiut de problema respectiva a semnat si el si salariat ca primarul. Contabila le-a pus sub nas hartiile si ei au semnat fara sa citeasca.
Asta inseamna sa ai incredere in oameni. Nu cea din urma e vinovata ,ci directorul si salariata.(prietena mea). Asta-i viata. Nestiinta, naivitatea si prostia se platesc.
Am avut un caz la ITM Iasi, o modificare dupa incetarea CIM la o SC din "jurist" in "consilier juridic"... La fel si la ITM Bucuresti.
Stiu ca aici modificare e din "functionar administratirv" in "consilier juridic", dar tot modificare e si ar trebui sa se poata rezolva asa.
Trebuie facut un act aditional cu data CIM si mers la ITM pt. rectificare in cartea de munca. Poate ca ar trebui sa vorbeasca cu seful de serviciu, nu doar cu functionarii de la ghiseu, care unoeri sunt cam obtuzi.
ghola a scris:

Pe state scrie Functionar administrativ. Angajatorul nu a stiut de problema respectiva a semnat si el si salariat ca primarul. Contabila le-a pus sub nas hartiile si ei au semnat fara sa citeasca.
Asta inseamna sa ai incredere in oameni. Nu cea din urma e vinovata ,ci directorul si salariata.(prietena mea). Asta-i viata. Nestiinta, naivitatea si prostia se platesc.

Am o experienta prea mare si sunt de prea multi ani consilier juridic pentru a mai crede ca un patron semneaza si nu stie ce semneaza. Doar nu a angajat-o contabila pe ce functie a vrut muschii ei si el nu stia pe ce post a incadrat-o.
Cu siguranta daca trebuia sa lucreze ca jurist nu statea functionar administrativ ani de zile fara sa vorbeasca cu patronul.

Nu am nimic impotriva dar nu cred ca va modifica ITM functia.
Pentru lory10:
Una este sa modifici o funtie de jurist in cea de consilier juridic, vorbim de 2 functii juridice, si cu totul altceva este functionar administrativ care nu are nimic comun cu functiile juridice.
Pai atunci pote fi modificata si functia de macelar in consilier juridic daca avem un absolvent de drept care dupa licenta a lucrat ca mecelar, sau ca vanzator, sau daca a fost faientar............ca doar tot madificare este.........;)

Alte discuții în legătură

Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa sune actiunea? allexandru83 allexandru83 Intrucat institutia nu avea la acea data (2007) aprobat in organigrama un post de consilier juridic, o persoana este recrutata si incadrata ca functionar ... (vezi toată discuția)