avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort definitiva si executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort definitiva si executorie

Buna ziua!!!As dori si eu sa stiu ce trebuie facut pentru a obtine o hotarare de divort definitiva si executorie.Tatal meu a divortat,obtinand decizia judecatoareasca in care e specificat ca fosta sotie sa revina la numele de familie anterior.Aceasta nu si-a schimbat buletinul (numele si nici domiciliul) si am vrea o hotarare de divort definitiva si in special executorie.Mentionez ca termenul de depunere al recursului a expirat de 2 luni de zile.Daca se poate sa imi spuneti ce acte trebuiesc depuse si unde dar si eventuale taxe ce trebuiesc achitate.Va multumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
lukian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 21 Martie 2008
fosta mea mamica vitrega nici macar nu s-a prezentat la nici un termen de judecata si nici recurs nu a depus,singurul motiv ptr. care nu-si schimba buletinul e ca lucreaza in invatamantul primar si daca nu are domiciliul in bucuresti nu poate preda in aceasta localitate.tocmai de aceea tata vrea o sentinta definitiva si executorie.
Chiar si in acest caz, mergeti la arhiva si verificati in dosar daca exista dovada comunicarii hotararii catre respectiva, pentru ca in caz contrar, nu veti putea investi hotararea deoarece nu puteti face dovada ca in ceea ce o priveste a expirat termenul legal de formulare a recursului.
Conteaza ca e mama sau e tata ?
Cat conta ca e mama sau e tata daca implicatia era directa.Important era raspunsul.

avocat Claudiu Lascoschi
n-am vrut sa va jignesc,dar mi s-a raspuns la intrebare si nu-mi plac vorbele spuse doar de dragul de a le spune,asa ca domnule avocat,ati spus: 'vorbiti cu avocatul care a acordat asistenta juridica in cauza sa se ocupe el.' dumneavoastra credeti ca daca aveam avocat va mai deranjam? sa fim seriosi!!!si faptul ca ati facut referire la mama...da nota ca nu ati citit intrebarea mea,si raspundeti doar de dragul rating-ului
CLOSED TOPIC
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
lukian, utilizator
Nu neaparat.In general, raspund la intrebare si sunt atent la esenta ei si nu la amanunte care imi par nesemnificative.
Raspunsul a fost dat si v-am trimis la avocat pt ca era mai usor sa procedati asa.
Puteati sa aveti avocat si sa nu mai vreti sa mergeti la el din diferite motive sau pur si simplu ca nu v-ati gandit la aceasta varianta.:)

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort definitiva si executorie GIGI_DITA GIGI_DITA Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am primit o hotarare de divort definitiva si executorie fara termen de executare. Ce trebuie sa fac pentru a o legaliza? ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)