Buna ziua!!!As dori si eu sa stiu ce trebuie facut pentru a obtine o hotarare de divort definitiva si executorie.Tatal meu a divortat,obtinand decizia judecatoareasca in care e specificat ca fosta sotie sa revina la numele de familie anterior.Aceasta nu si-a schimbat buletinul (numele si nici domiciliul) si am vrea o hotarare de divort definitiva si in special executorie.Mentionez ca termenul de depunere al recursului a expirat de 2 luni de zile.Daca se poate sa imi spuneti ce acte trebuiesc depuse si unde dar si eventuale taxe ce trebuiesc achitate.Va multumesc!!!
Daca dv. considerati topicul inchis, atunci aveti libertatea sa nu cititi. Oricum, mi-a placut ultimul dv. mesaj, scurt si la obiect!
Insa... ce faceti cu hotararea investita? Unde va duceti cu ea? :-/ Cum obtineti modificarea numelui fostei?
Altceva, referitor la domiciliu: de ce nu mai are drept de domiciliu acolo unde e deja?
Privitor la serviciul doamnei, scopul dv. e sa-i faceti rau? De unde stiti ca nu si-a facut modificarile? Precizez ca este foarte posibil si rapid ca doamna sa-si schimbe domiciliul si numele fara prea mare fas! De asemenea, de ce nu poate preda in Bucuresti? Am sa ma interesez si de asta...
V-am spus...faptul ca se face referire la altceva,decat ce-am intrebat eu,imi arata ca nu se citeste intrebarea...si se raspunde doar de dragul de a raspunde. ''Altceva, referitor la domiciliu: de ce nu mai are drept de domiciliu acolo unde e deja? '' ---> pentru ca domiciliul care-l are in buletin momentan este pe adresa proprietatii mele personale(unde tatal meu cat si ea au avut contract de inchiriere care a expirat acum 7 luni ) si nu vreau sa am probleme eu,din cauza ei...nu ea din cauza meaStiu sigur ca nu si-a schimbat buletinul ptr ca se primesc pe adresa aceasta extrase bancare sau ce-or fi ca nu am deschis plicurile de la un card de credit deschis la 15februarie (dupa spusele bancii,2 luni dupa pronuntarea sentiintei de divort) .''''Privitor la serviciul doamnei, scopul dv. e sa-i faceti rau?'''----> Nu,scopul meu este sa respect legea si sa-mi protejez proprietatea si drepturile mele.Nu cred ca dvs va convine sa aibe cineva buletinul pe adresa dvs.Eu avand statut de PFA nu pot deconta utilitatile cat timp exista si altcineva cu acelasi domiciliu.
''Insa... ce faceti cu hotararea investita? Unde va duceti cu ea? Cum obtineti modificarea numelui fostei?'' Bune intrebari...astea-s intrebari la care se putea raspunde..desi recunosc ca nu le-am adresat,pentru a nu va rapi din timpul dvs liber.
Eu consider ca vi s-a raspuns imediat la mesajul postat de dvs - al doilea mesaj din topic.
In raspuns era precizat modul de obtinere a copiei legalizate de pe hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, precum si cum se poate obtine investirea ei cu formula executorie.
Modificarea numelui fostei sotii se putea cere ca un capat de cerere la actiunea de divort.
Puteti folosi hotararea astfel obtinuta in toate locurile unde credeti de cuviinta ca va foloseste ... la banca etc.
Aveti in totalitate dreptate domnule consilier,tocmai de aceea am spus TOPIC CLOSED ,deoarece am considerat raspunsul doamnei avocat concis,la obiect,si extrem de lamuritor,iar celelalte post-uri nu-si au rostul...mai ales ca nimeni altcineva nu a adresat alte intrebari referitoare la cazuri asemanatoare sau ceva de genul acesta.Pe mine personal mai mult m-au ametit,decat m-au lamurit.ce nu face lumea pentru rating :| .
In loc sa multumiti, faceti atmosfera neplacuta ca sa nu spun altfel.Ma refer la persoana care observ ca daca primeste raspuns se supara.
Parerea mea este ca cel mai bine era sa nu va raspunda nimeni pt ca ... nu stiti sa spuneti multumesc.
Consultatile juridice se platesc si nu sunt gratis si chiar incepe sa imi para rau ca am ajutat unii oameni ( nu ma refer la dvs).
Puteati foarte bine sa mergeti la arhiva instantei si sa va plimbe asa cum vad ca se intampla cu unii oameni ( justitiabili).
Un lucru este bun din toate acestea.Mila o scot din uz.
Hotarire divort
mary__
am doi copii ....sint in divort cu fostul sot
un copil este la mine, celalalt la sot.
azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)