avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort definitiva si executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort definitiva si executorie

Buna ziua!!!As dori si eu sa stiu ce trebuie facut pentru a obtine o hotarare de divort definitiva si executorie.Tatal meu a divortat,obtinand decizia judecatoareasca in care e specificat ca fosta sotie sa revina la numele de familie anterior.Aceasta nu si-a schimbat buletinul (numele si nici domiciliul) si am vrea o hotarare de divort definitiva si in special executorie.Mentionez ca termenul de depunere al recursului a expirat de 2 luni de zile.Daca se poate sa imi spuneti ce acte trebuiesc depuse si unde dar si eventuale taxe ce trebuiesc achitate.Va multumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
lukian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 21 Martie 2008
Ok, intreb eu ceva: Elis, ce face omu;l cu hotararea investita? :D
La banca trimite o adresa, atat. Dar scrie in hotarare ca de-acum inainte domiciliul doamnei nu va mai fi la adresa...? Daca nu, banca o poate ignora... :D
Deci: ai hotararea executorie, ce faci cu ea? Unde o duci? Cum ajung datele din ea sa modifice actul de indentitate al doamnei?
AVLIL,
1. Se pare ca banca nu o poate ignora , intrucat initiatorul mesajului a mentionat faptul ca contractul de inchiriere al doamnei expirase ...parca asa a scris? :-/

2. Nici nu se stim care au fost toate capetele de cerere ale actiunii de divort......#-o

Pai n-are legatura cu prefectura, Vasile...
Adica domiciliul e trecut in buletin pentru 10 ani in baza acordului dat in forma autentica de proprietar... fara legatura cu vreun contract. E drept ca si prin contract se poate da acordul, insa nu stim daca asta a fost situatia...
In orice caz, nu are legatura contractul cu hotararea de divort, nici in clin si nici in maneca... deja e alt raport juridic ce are alt izvor. :P

Oricum din punctul de vedere al initiatorului topicului ...acesta este inchis ..... si revenim la ideile care le-am mai discutat, atata timp cat nu ai toate datele nu putem emite decat niste simple pareri ......
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In loc sa multumiti, faceti atmosfera neplacuta ca sa nu spun altfel.Ma refer la persoana care observ ca daca primeste raspuns se supara.
Parerea mea este ca cel mai bine era sa nu va raspunda nimeni pt ca ... nu stiti sa spuneti multumesc.
Consultatile juridice se platesc si nu sunt gratis si chiar incepe sa imi para rau ca am ajutat unii oameni ( nu ma refer la dvs).
Puteati foarte bine sa mergeti la arhiva instantei si sa va plimbe asa cum vad ca se intampla cu unii oameni ( justitiabili).
Un lucru este bun din toate acestea.Mila o scot din uz.

avocat Claudiu Lascoschi

In caz ca aveti deficiente vizuale al 3-lea post de la acest topic va spune ceva?

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort definitiva si executorie GIGI_DITA GIGI_DITA Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am primit o hotarare de divort definitiva si executorie fara termen de executare. Ce trebuie sa fac pentru a o legaliza? ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)