avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
,,Ungurii,, au sistat de mult ,,Pilonul,, II de pensii ,,private,,, cred ca, din urmatoarele motive>
1. ,,Raman,, mai putini bani la sistemul public de pensii<
2. Nimeni nu poate garanta ca, peste 20-30 ani ,,bancile,, care primesc 2%, pentru sistemul de pensii privat, vor mai exista, s-au existand posibilitatea ca acesti bani sa se fi ,,imputinat,,, datorita ,,investitiilor,, pe care le-au facut, ......nu uitati F.N.I.X-(
Buna ziua,
aş dori să ştiu ce risc în situaţia în care eu nu doresc încheierea unui contract de asigurare la sistemul public de pensie. Precizez că am fost angajat până în martie 2011, dar în acelaşi timp aveam şi un PFA activ încă din 1999 la care plăteam impozitul pe venit aferent în fiecare an . În acest moment toate veniturile se desfăşoară prin PFA şi am primit de la Casa Judeţeană de Pensii o notificare prin care cf Legii 263/2010 aveam obligaţia de a depune - declaraţia individuală de asigurare-.
Sunt obligat să mă asigur la fondul naţional de pensie , chiar dacă nu doresc să am o pensie de la statul român la vârsta respectivă ? EU NU DORESC PENSIE DE LA STAT.
Contează faptul că am o pensie facultativă privată încă din 2001 la care contribui regulat ?
De ce mi se solicită veniturile brute ale PFA-ului atât timp cât din acestea eu avut cheltuieli cu angajaţi sau alte cheltuieli de funcţionare a PFA?
Toate aceste venituri nu trebuie să fie impozitate de către ANAF încă de când depun declaraţiile pritoare la venituri, aşa cum se întâmplă cu fondul de sănătate , la care la fel trebuie să plătesc chiar dacă nu am semnat nici un document de asigurare , nu cunosc pt ce sunt asigurat şi pt ce nu ...ci pur şi simplu trebuie să plătesc.
Mi se pare aberant , abuziva această formă de colectare a taxelor. Se pot ataca într-un fel aceste abuzuri privitoare la asigurări OBLIGATORII pe care nu le doresc? Cum este posibil astăzi să fiu obligat să fiu asigurat la un serviciu pt care nu am semnat nici un contract cu obligaţii şi responsabilităţi şi cel mai grav , un serviciu pe care nu-l doresc?
Vă rog să îmi spuneţi ce pot face astfel încât să nu încalc legea şi să ies din această mizerie legislativă.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
stan catalin, utilizator
În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 842 din 30.12.2013 a fost publicată Legea nr. 380/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Actul normativ intră în vigoare în data de 2 ianuarie 2013 și poate fi citit accesând link-ul de mai jos.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Despre modificare art 55 si 158 din legea nr 263/2010 ce ne puteti spune ? Cand va intra in vigoare ?

Alte discuții în legătură

Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)