avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Noul Cod de procedura civila - pareri, noutati
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Noul Cod de procedura civila - pareri, noutati

Cine a citit Proiectul noului Cod de procedura civila ?
Haideti sa discutam noile prevederi ...... o parere la prima citire ... ... urmeaza structura unui curs universitar de Drept procesual civil elaborat de profesori universitari.
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 11:49, 15 Iunie 2009
Privit in ansamblu, cred ca proiectul aduce un progres procedurii civile. Cel mai important este, ca dupa intrarea in vigoare sa nu ne grabim sa remediem rapid fiecare greseala sesizata. Trebuie lasat un timp suficient pentru "sedimentarea" tuturor problemelor, apoi legiuitorul sa aplice corectia necesara si finala.. Stabilitatea legislativa este cea mai importanta.
În acest caz cum este aplicat, în noul cod, art. 394 alin. (2) când partea solicită judecarea în lipsă ?
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
Basil, utilizator
Vreau sa stiu ce inseamna cand scrie ca noul cod civila este adoptat de guvernul. Cat timp trebuie sa astepti sa intra in vigoare?
Dupa publicarea in Monitorul Oficial, conform prevederilor mentionate cu privire la intrarea in vigoare.
Multumesc, si cand face publicarea in Monitorul Oficial? Este un timp in care trebuie sa fie publicata?

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu Atonn Atonn Buna ziua, Sunt avocat de putin timp si as dori sa stiu cum se poate deveni avocat din oficiu. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Despre aplicaþiile jocului de ºah themis themis Iniţiatorii textelor articolelor 13, 83 şi 486 NCPC au avut în vedere, în opinia mea, cel puţin două obiective. Unul declarat şi unul nu. Primul ar ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ContSters83715 ContSters83715 cine a mai apelat la un avocat din oficiu cui s-a adresat? Baroului , instantei, asociatiei care are fonduri de la uniunea europeana in acest sens? cum a ... (vezi toată discuția)