avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta retroactiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta retroactiva

As vrea sa stiu daca se poate face o chitanta notariala retroactiva pentru bani primiti acum 13 ani si care este valabililatea si eficacitatea ei in instanta . Multumesc
Si tatal ce mai martor! Ruda de gradul intai, la revedere si drum bun! =D>
Nu are nicio legatura ajutorul cu banii dati... Nimeni nu e obligat sa-si ajute parintii pentru ca a primut niste bani. De asemenea, daca dv. voiati ca si fratele sa-si ajute parintii, puteati sa-i ajutati si sa-l dati in judecata pe frate pentru partea lui de intretinere.
Este vorba despre obligatia de intretinere (daca e cazul concret) pentru care nu puteti cere nici mostenire mai multa si nici alte bunuri din patrimoniul parintilor.
Dar... puteati cere de la frate partea lui.
Daca nu e cazul de intretinerea p[arintilor, atunci nici de la frate nu aveati dreptul sa cereti; ati facut-o benevol, nu v-a obligat nimeni si nu puteti cere inapoi. Obligatie civila imperfecta. Cu atat mai mult cu cat parintii ar mai fi avut niste bani, dar au ales sa-i dea.
Daca stia cineva, macar de la parinti sau de la dv. de acei bani... ma rog, nu va pot da prea multe date asa, pe forum, ca nici eu nu stiu prea multe de la dv...
Repet: daca suma merita protejata sau incercat, mergeti la un avocat. Ca lucrurile par ciudate si incomplete.
Este vorba despre o donatie si omul stie de ce vrea sa procedeze asa.Este informat bine.
Cat priveste martorul ruda poate fi de acord partea adversa sa fie audiata.Depinde foarte mult de discutiile ce vor fi purtate intre parinti si cei doi copii si ceea ce doresc efectiv parintii sau parintele.
Ia vedeti voi prevederile art 189 alin 2 c.pr.civ.

Situatia este incurcata dar eu cred ca ar putea fi rezolvata.Dar omul nu este interesat sa isi angajeze un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca ne-am baza pe partea adversa... atunci sa nu mai faca nimic doamna, ca poate recunoaste partea adversa dreptul ei!
Ideea e ca fratele e adversar, cum sa ne bazam ca-si vine in simtiri si tre' sa fie cam... :hammer: batut in cap sa accepte martor pe tata da' sa nu recunoasca suma pe alta cale... ca sa mai plateasca in plus si cheltuieli de judecata... Da' fraier om, sincer!

Referitor la donatie, ce poate sa faca omul? Donatia e un act solemn, nu ai inscris, nu o poti demonstra in instanta! asa ca... ce sa faca? Sa-i interzica tatalui sa decedeze pana se stabileste mostenirea dupa mama prin instanta, ca daca tatal moare ramane fraa martor emma? :O
Nu inteleg...
Ce alt dosar se poate face in instanta acum, cat poate fi tata martor? Martor numai daca va fi acceptat de catre frate care nu vrea sa recunoasca datoria, dar poate vrea sa-l accepte pe tata ca martor, acest luicru ducand la acelasi rezultat: acceptarea sumelor plus cheltuieli de judecata.
#-o
Un proces intodeauna presupune si ceva noroc.Unele persoane clacheaza in fata instantei si sunt avocati care pentru a scoate la iveala adevarul profita de acest aspect.Parintii daca sunt de partea fratelui defavorizat prin donatia facuta pot influienta acea persoana sa aiba o atitudine onesta.
Art 189 alin 2 c.pr.civ. are prevederi care pot fi folosite de avocat si de judecator.Psihologia unui avocat intr-un proces joaca un rol determinant.
Vad ca nu percepeti substanta lucrurilor si nu numai normele de drept, acestea fiind lucruri care pot face diferenta intre avocati (ma refer la felul in care un avocat poate aborda problema).Partile in anumite momente ale procesului depind de avocat si de noroc in general si daca acest om nu incerca nimic situatia va fi contrara fata de ceea ce a vrut el sa afle aici.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este vorba despre o donatie si omul stie de ce vrea sa procedeze asa.Este informat bine.
Cat priveste martorul ruda poate fi de acord partea adversa sa fie audiata.Depinde foarte mult de discutiile ce vor fi purtate intre parinti si cei doi copii si ceea ce doresc efectiv parintii sau parintele.
Ia vedeti voi prevederile art 189 alin 2 c.pr.civ.

Situatia este incurcata dar eu cred ca ar putea fi rezolvata.Dar omul nu este interesat sa isi angajeze un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu a fost vorba ca nu vreau sa angajez un avocat din contra voi angaja unul. Dar pe cine?Cum voi stii ca am facut alegerea buna? Vad ca pe cat de multi avocati, pe atat de multe pareri , de parca nu s-ar urma aceleasi legi. Incerc sa-mi dau sema in functie de raspunsurile dumneavoastra pe cine sa angajez si sincer sa va spun, sunt inca in ceata. Ideea e urmatoarea : doresc sa gaesc un avocat ,care sa se ocupe de acte, care si cum trebuie facute , cu care sansele mele de succes sa fie garantate macar 90%. Inteleg ca nu se poate sa fi 100% sigur de reusita. NU doresc acte facute doar de dragul de a cheltui niste bani in plus acum ca apoi sa-mi dau seama ca a fost o pierdere de timp si de bani. Trebuie sa existe o cale, sa se poata face niste acte care sa-mi asigure ,pentru mai tarziu, in cazul in care voi fi data in judecata, sanse de castig din cele 90%,pe care le am la incheierea actelor, macar 65-70%.dupa aparitia oricaror probleme neprevazute . Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Mostenire lilianamanea67 lilianamanea67 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: Parintii mei mi-au dat mie un apartament in care sa locuiesc impreuna cu sotia, iar fratelui meu un alt apartament, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere??? Ielciu Anca Ielciu Anca Buna ziua. De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare_cumparare! mire75 mire75 Buna ziua,am nevoie de sfatul dvs.Am cumparat un imobil de la mama mea,cu contract de vanzare-cumparare,in forma autentica,fara clauza de intretinere,abitatie ... (vezi toată discuția)