avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta retroactiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta retroactiva

As vrea sa stiu daca se poate face o chitanta notariala retroactiva pentru bani primiti acum 13 ani si care este valabililatea si eficacitatea ei in instanta . Multumesc
Parintii mai au alte bunuri? In cazul in care vor sa va ajute pt ca i-ati intretinut, ar putea sa va faca un testament prin care sa va instituie legatar universal, sau pot face un partaj de ascendent, in care sa se mentioneze ca fratele a primit partea lui din mostenire.
Problema pe care nu ati inteles-o dvs. consta in aceea ca eu sunt de parere ca ar trebui procedat intr-un mod concret atat timp cat este in viata tatal si nu dupa decesul acestuia.
Ceilalti avocat au in vedere situatia de dupa decesul tatalui care a facut donatia.
Aici se afla deosebirea fundamentala intre ceea ce sustin eu si ceea ce sutin ceilalti.
Parerea mea este ca pe forum veti auzi multe pareri dar solutia concreta nu o puteti obtine decat daca procedati intr-un mod concret.
Aveti 2 optiuni :
1. sa incercati ceva pana nu decedeaza tatal donator
2. sa asteptati decesul si sa vedeti apoi ceea ce iese la proces

Ce nelamurire am eu.Tatal donator vrea sa va ajute sau nu ?
Despre ce valoare in bani este vorba?
Si un alt aspect deosebit de important este, in alegerea avocatului, este acela daca sunteti din Bucuresti sau din alta localitate pt ca este greu sa aveti un avocat din alta localitate sau altfel spus, ma refer la locul desfasurarii unui eventual proces.
Acestea sunt aspecte care elimina anumiti avocati din discutie.

avocat Claudiu Lascoschi

avTodincaVeronica a scris:

Parintii mai au alte bunuri? In cazul in care vor sa va ajute pt ca i-ati intretinut, ar putea sa va faca un testament prin care sa va instituie legatar universal, sau pot face un partaj de ascendent, in care sa se mentioneze ca fratele a primit partea lui din mostenire.
Parintii mai au un apartament in care locuiesc ei . Chitanta retroactiva era pentru suma incasata de fratele meu acum 13 ani,fara niciun fel de chitanta, din vanzariea unei garsoniere,mostenita de catre mama mea,pentru care nu exista alt martor in afara de mama si tatal meu .Credeti ca un testament ar fi de ajuns?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Problema pe care nu ati inteles-o dvs. consta in aceea ca eu sunt de parere ca ar trebui procedat intr-un mod concret atat timp cat este in viata tatal si nu dupa decesul acestuia.
Ceilalti avocat au in vedere situatia de dupa decesul tatalui care a facut donatia.
Aici se afla deosebirea fundamentala intre ceea ce sustin eu si ceea ce sutin ceilalti.
Parerea mea este ca pe forum veti auzi multe pareri dar solutia concreta nu o puteti obtine decat daca procedati intr-un mod concret.
Aveti 2 optiuni :
1. sa incercati ceva pana nu decedeaza tatal donator
2. sa asteptati decesul si sa vedeti apoi ceea ce iese la proces

Ce nelamurire am eu.Tatal donator vrea sa va ajute sau nu ?
Despre ce valoare in bani este vorba?
Si un alt aspect deosebit de important este, in alegerea avocatului, este acela daca sunteti din Bucuresti sau din alta localitate pt ca este greu sa aveti un avocat din alta localitate sau altfel spus, ma refer la locul desfasurarii unui eventual proces.
Acestea sunt aspecte care elimina anumiti avocati din discutie.

avocat Claudiu Lascoschi

Mama mea a vandut garsoniera acum 13 ani si banii insusiti au fost dati fratelui meu,in aceeasi zi,fara nicun fel de chitanta si fara martori in afara de mama(vanzatoru) si tatal meu. Unde mai pun ca suma trecuta pe contract a fost de 1 mil lei in 1995 cand defapt mama a incasat $10.000 si aceasta suma data fratelui. daca parintii dau o declaratie retroactiva sau un testament ,ce e mai bine sa se mentioneze ca a fost dati banii insusiti din vanzare (1 mil lei) sau sa zica ca a dat (donat) suma de $10.000 ,contravaloarea garsonierei??
emma_elena a scris:

As vrea sa stiu daca se poate face o chitanta notariala retroactiva pentru bani primiti acum 13 ani si care este valabililatea si eficacitatea ei in instanta . Multumesc

Nu se pot face acte retroactive. Doar daca faceti dumneavoastra alta lege.

Alte discuții în legătură

Mostenire lilianamanea67 lilianamanea67 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: Parintii mei mi-au dat mie un apartament in care sa locuiesc impreuna cu sotia, iar fratelui meu un alt apartament, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere??? Ielciu Anca Ielciu Anca Buna ziua. De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare_cumparare! mire75 mire75 Buna ziua,am nevoie de sfatul dvs.Am cumparat un imobil de la mama mea,cu contract de vanzare-cumparare,in forma autentica,fara clauza de intretinere,abitatie ... (vezi toată discuția)