Eu nu vad nicio problema ca sunt mai multe pareri... Asta mi se intampla si mie la medic... Asa ca ii ascult pe toti si aleg solutia care ma convinge cel mai mult, care mi se pare a mi se potrivi cel mai bine.
La fel si cu avocatii.
Acum, am si eu niscai neintelegeri.
In primul rand, ne innebuneste colegul Lascoschi cu solutiile cat e tatal in viata, dar am tot intrebat: ce naiba sa se faca? si nu ne raspunde... Banii au fost dati de 13 ani, sanse de recuperare nu are, vrejeli cu "las' ca poate recunoaste omul" si "daca ai noroc", "parintii pot sa-l influienteze" etc. nu sunt solutii avocatesti, juridice. Sunt abureli, si la fel de bine doamna Elena se poate duce la parinti si frate si sa-l preseze toti pana accepta sa recunoasca sumele.
Astea sunt solutii practice, nonjuridice. Si da, cred ca e bine sa incerce, desi de 13 ani probabil ca a mai adus vorba, saraca...
Apoi, colegul, parintii sunt de partea ei, fratele insa nu vrea si nu vrea. Asta ca vad ca dai solutii dar nu ai vazut exact elementele esentiale ale cazului.
In al doilea rand, doamna Elena, v-am intrebat de vreo doua ori cum s-au dat banii si prima data nu mi-ati raspuns, a doua oara mi-ati spus scurt, informatii incomplete. Acum vad ca mai e ceva in plus, in sensul ca nici in actul de vanzare nu s-au consemnat banii reali... Deja se schimba situatia, daca era aaceeasi suma ca cea data se putea demonstra ceva indirect, folosindu-te de prezumtii. Bineinteles, imi lipsesc si acum date despre ce a facut fratele cu banii, e important. Daca el castiga atunci, daca avea salariu bun... sunt muuuuuulte date necesare pentru o solutie concreta si corecta.
Daca e sa aveti solutii pe date incomplete, ele vor fi gresite. De aceea tot spun ca ce aflati aici nu tine loc de consultatie juridica, pentru ca oricand poate sa mai fie ceva nespus care sa schimbe situatia.
Mergeti la un avocat si-l- luati daca va convinge. Daca unul va promite ceva, nu-l luati; promisiunea avocatului e zero, ea nu are nicio valoare. Asta prin lege. Si sa va asigurati ca avocatul in cauza, atunci cand va propune o solutie, a ascultat toate datele pe care i le-ati furnizat; daca "a uitat" cate ceva, inseamna ca nu se implica. Chestiuni umane, elementare.
Va doresc bafta!
1 - Declaratia tatalui si mamei la notar nu au nici o valoare.
2 - nu puteti face proba unei conventii prin declaratii de martori, chiar daca sustineti imposibilitatea morala de intocmire a inscrisului constatator, pentru ca ar trebui sa sustineti ca vanzarea garsonierei s-a declarat la un pret muuult mai mic pentru a nu plati impozite la stat:O.
3. solutia data de av_todica este, din unghiul meu de vedere, cea mai corecta (partaj de ascendent sau testament).
4. nu prea aveti sanse intr-un proces chiar daca avocatul este un psiholog desavarsit, pentru ca presiunea a 10000 $ poate fi mai mare decat cea morala exercitata, chiar cu desavarsita indemanare, de avocat.
5. Tineti minte - non jus deficit sed probatio - nu legea lipseste ci probele.