avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nedumeriri cu avocata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nedumeriri cu avocata

buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut apel si ne-a sunat doar sa ne spuna ca tre sa-i mai dam o suma de bani,cum tre sa procedam in situatia asta,se poate agrava sentinta?putem face ceva sa nu-i permitem avocatei sa continue apelul pentru ca parintii mei nu isi mai permit sa continue procesul si suntem si multumiti cu suspendarea care au dat-o.Va rog sa imi dati un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:07, 13 Februarie 2011
Puteti intreba la registratura dar avocatul poate cere dosarul la arhiva pentru a se verifica informatia.
Daca de la arhiva i se va spune avocatului ca dosarul a plecat la parchet pentru motivarea apelului veti avea certitudinea.
Eu n-am auzit niciodata de varianta plecarii unui dosar de fond la parchet pentru motivarea unui eventual apel declarat de catre parchet.
Regula este ca in situatia declararii apelului, indiferent de oricare parte din dosar acesta , se inainteaza instantei competente in a solutiona apelul si implicit pentru fixarea termenului judecarii acestuia.
Arhiva instantei poate comunica implicit daca s-a declarat apel sau nu si la ce data a fost inaintat instantei superioare.
Pai...eu am o vorba...in aceasta privinta.
E foarte greu sa fi mai iute decat parchetul in astfel de cazuri...
De la judecator dosarul pleaca la parchet pentru motivarea caii de atac...evident dupa ce trece prin arhiva...
Probabil ca ajungeati mai tarziu la dosar si se intorcea la parchet pana atunci...
Parchetul tine dosarul 30 de zile sau mai putin daca motiveaza mai repede.
Dar de ce ar vrea parchetul sa faca apel?nu ar avea interes acuzarea sa faca apel daca nu ar fi de acord cu pedeapsa,ce are de castigat parchetul?
Parchetul poate declara o cale de atac din multe motive, printre care cuantumul pedepsei , adica poate aprecia ca pedeapsa este mult prea mica in raport de imprejurarile comiterii faptei si privind modalitatea de executare, adica poate aprecia ca scopul educativ preventiv al pedepsei poate fi atins doar printr-o pedeapsa privativa de liberatate.
Sunt multe de discutat aici..si ma uit ca inca din data de 9 ianuarie v-am sfatuit sa verificati daca s-a declarat apel sau nu, tocmai pentru a stii exact daca decizia renuntarii la judecata apelului este oportuna sau nu..iar dvs. nici pana astazi nu v-ati interesat...astfel ca, uneori ma gandesc daca nu cumva e inutil sa vreau sa ajut oamenii..daca ei nu vor sa fie ajutati...
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in calitate de intimat/ce inseamna? robykriszti robykriszti buna va rog daca putetii sa ma ajutati am o condamnare de 3 ani ptr furt calificat prima abatere nu am mai avut alte antecedente in trecut am wxecutat 8 lunii ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)