avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nedumeriri cu avocata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nedumeriri cu avocata

buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut apel si ne-a sunat doar sa ne spuna ca tre sa-i mai dam o suma de bani,cum tre sa procedam in situatia asta,se poate agrava sentinta?putem face ceva sa nu-i permitem avocatei sa continue apelul pentru ca parintii mei nu isi mai permit sa continue procesul si suntem si multumiti cu suspendarea care au dat-o.Va rog sa imi dati un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:07, 13 Februarie 2011
mihaela 25 a scris:

Dar de ce ar vrea parchetul sa faca apel?nu ar avea interes acuzarea sa faca apel daca nu ar fi de acord cu pedeapsa,ce are de castigat parchetul?

Parchetul are dreptul de a declara apel.
Daca considera ca apara societatea o poate face.
Nu trebuie sa castige neaparat ceva.
nu este vorba ca nu am verificat din lipsa de interes doar ca am incercat sa luam legatura cu avocata si am aflat doar ca a facut apel .Am reapelat la dumneavoastra si va multumesc,doar ca eu sunt sora si sunt in afara tarii.Nu este simplu sa iau legatura cu cei de acasa,atunci cand mai intervin si multe probleme personale va multumesc
buna ziua,apelul fratelui meu s-a terminat cu amanare pentru ca avocata nu s-a prezentat asa cum ne asteptam si ne-a dat avocat din oficiu,apelul a fost facut de avocata ca sa nu mai aiba cei 3 ani de control,si nu am respins apelul inca pentru ca nu stim cum sa procedam,dar am inchis contractul cu avocata,si vroiam sa va intreb ce se intampla in acesti ani de control,si daca vrem sa respingem apelul ca vreau sa il iau pe fratele meu la mine in strainatate cum tre sa procedez,ce cereri tre sa fac si cat timp dureaza,au motive sa nu-i dea voie sa plece?am inteles ca daca vrea sa plece tre sa lase un numar de telefon dar nu stim sigur,va rog sa imi dati un sfat,merita sa continum cu apelul ?va putea iesi din tara chiar daca are acesti ani de control?va multumesc
In perioada controlului judiciar nu poate parasi tara deoarece el trebuie sa se prezinte periodic la organele abilitate.
mihaela 25 a scris:

buna ziua,apelul fratelui meu s-a terminat cu amanare pentru ca avocata nu s-a prezentat asa cum ne asteptam si ne-a dat avocat din oficiu,apelul a fost facut de avocata ca sa nu mai aiba cei 3 ani de control,si nu am respins apelul inca pentru ca nu stim cum sa procedam,dar am inchis contractul cu avocata,si vroiam sa va intreb ce se intampla in acesti ani de control,si daca vrem sa respingem apelul ca vreau sa il iau pe fratele meu la mine in strainatate cum tre sa procedez,ce cereri tre sa fac si cat timp dureaza,au motive sa nu-i dea voie sa plece?am inteles ca daca vrea sa plece tre sa lase un numar de telefon dar nu stim sigur,va rog sa imi dati un sfat,merita sa continum cu apelul ?va putea iesi din tara chiar daca are acesti ani de control?va multumesc

Nu este indicat sa plece si sa fie judecat in lipsa.Risca sa primeasca o pedeapsa cu executare daca parchetul a declarat apel.
Trebuie sa se prezinte si sa se apere.
De asemenea, nu neglijati nici angajarea unui avocat intrucat peste 50% din apelurile parchetului dunt admise...si aceasta ar insemna ca el sa ajunga la inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in calitate de intimat/ce inseamna? robykriszti robykriszti buna va rog daca putetii sa ma ajutati am o condamnare de 3 ani ptr furt calificat prima abatere nu am mai avut alte antecedente in trecut am wxecutat 8 lunii ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)