avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare liceean pe post de director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare liceean pe post de director

As dori sa angajez un baiat ..este inca in liceu..are diplome pe calificari si doresc sa-l angajez cu 1 ora ca director divizie informatica
In COR am citi si scrie ca nu este obligatoriu sa aiba studii superioare.
Pot sa-l angajez pe acest post ca liceean?si care ar fi salarul de incadrare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:00, 14 Ianuarie 2011
Omule fara acte doveditoare de studii nu-l poti angaja ca director tu ca patron poti sa-i dai cati bani vrei si ca necalificat dar la ITM ai trebuie acte studii
adelaida_07 a scris:

CODUL MUNCII: CAPITOLUL VIII
Contractul individual de munca cu timp partial
...................................

Asa cum observati nu mai este specificata nici o limita cu privire la numarul de ore a fost abrogata din 2006

adelaida_07, un director NU este angajatul societatii, deci, el NU are contract de munca
legea prevede ca directorii si administratorii sunt pusi in functie pe baza unui CONTRACT DE ADMINISTRARE

NU confundati FUNCTIA DE CONDUCERE cu cea de EXECUTIE !!!

pentru functii de conducere ai nevoie de studii universitare de lunga durata (dupa sistemul vechi) sau de un masterat (dupa sistemul nou) (acum nu stiu daca anumite cursuri de formare pot inlocui masteratul)
@alarisa, am dat un simplu exemplu, cu it-ul nu prea am lucrat deci nu prea sunt la curent cu COR-ul pe aceasta latura insa m-am referit la studiile medii.
Studiile medii sunt: liceul (cu sau fara bacalaureat), scoala de maistri, scolile post liceale oricare ar fi ele, deci toate studiile facute intre gimnaziu si studiile superioare.
Sunt de acord ca orice persoana, cand iese de pe bancil scolilor merita ajutate mai ales daca sunt capabile, in acest sens pe CV o functie mai inalta ajuta pe viitor, in acst caz pana nu-si finalizeaza scoala sau pana nu obtine un atestat recunoscut, acest tanar poate fii ajutat incadrandu-l pe un post incadrat pe baza studiilor medii. Chiar am sa incerc sa gasesc o functie pe masura si am sa revin cu sugestii.

Eu as fi de parere sa-l angajati. Daca sunteti patronul firmei il angajati pe raspunderea firmei si toate colaborarile pe care ziceti ca le are cu nume prestigioase puneti-i- le la dosar. Va felicit pt curaj si initiativa!
whitescorpion a scris:

As dori sa angajez un baiat ..este inca in liceu..are diplome pe calificari si doresc sa-l angajez cu 1 ora ca director divizie informatica
In COR am citi si scrie ca nu este obligatoriu sa aiba studii superioare.
Pot sa-l angajez pe acest post ca liceean?si care ar fi salarul de incadrare?

Va multumesc

Tin minte o faza la ITM Bacau cand voiam sa angajez un baiat pe post de tehnician retea internet si imi cereau diploma de calificare ca e tehnician...

Ei, din vorba in vorba, mi-au zis aia ca functiile de director si cea de muncitoritor necalificat sunt printre putinele pentru care nu se cere diploma de calificare; la muncitor necalificat e clar de ce, iar la director...ei bine, nu exista studii sau diplome de director..., e de ajuns sa pui o diploma de 4 clase sau de 8 clase si iti vor accepta contractul ala de munca...

Alte discuții în legătură

Daca poate cineva sa ma lamureasca lavi_marcos lavi_marcos sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. ... (vezi toată discuția)
Incadrare co CR_MA CR_MA buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de ... (vezi toată discuția)
Pierd locul de munca cu studii medii - nu am diploma de bac biadeia biadeia am absolvit 10 clase liceu economic si apoi sc profesionala comerciala 1 an cu calificare vanzator. am 25 ani de experienta in comert.am inceput ca ... (vezi toată discuția)