avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intocmire balanta in partida simpla pt asoc proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intocmire balanta in partida simpla pt asoc proprietari

Va rog sa ma ajutati in legatura cu intocmirea unei balante in partida simpla pentru o asociatie de proprietari la o scara de bloc:
1. la Activ pct.4-"restante existente la data verificarii" se iau in calcul si penalizarile sau numai restantele fara penalizari???
2. la Pasiv pct.3-" soldul sumelor speciale" se include si soldul fondului de penalitati?? (suma scriptica sau suma reala incasata??)
3. la Pasiv pct.5-"furnizori" se cumuleaza facturile neachitate aferente carei luni !!!avand in vedere ca, sa zicem balanta este facuta la 30 noiembrie 2010??? multumiri.#-o:(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:37, 12 Decembrie 2014
Incheiati contract pe termen scurt. Daca nu va convin conditiile de lucru, puteti pleca mai repede.
E o provocare de a pune lucrurile la punct.
Eu stiu ca cenzorul este angajat de comitet, ori in aceasta situatie comitetul este contestat de presedinte dansul spunandu-mi sa fac contractul pe o luna ca il semneaza. Eu n-am mai vorbit cu alte perosane inafara de presedinte. Firma ce administreaza nu intocmeste balanta activ-pasiv, nici nu stiu ce decizie sa iau.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Anita1, utilizator
Daca intruniti conditiile legale de a fi cenzor si va pricepeti, puteti sa organizati si reorganizati intreaga activitate a asociatiei si in primul rand modul de conducere a contabilitatii.
Indiferent de cata vraiste este in asociatie, de cate nereguli sau facut pana acum, dumneavoastra raspundeti de ceea ce faceti de acum inainte. Sigur ca trebuie sa colaborati cu cei pe care-i gasiti acolo, buni sau rai, pregatiti sau nu, dar un cenzor profesionist poate sa-i determine, treptat pe toti cei din conducere sa respecte legislatia si lucrurile sa intre pe fagasul normal.
Intocmiti-va contractul cu asociatia si predintele sa-l semneze. Faceti-va o fisa a postului, conform legii si presedintele sa o semneze. Respectati clauzele contractului si fisei postului si solicitati celor din conducere sa respecte, la randul lor legislatia.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Adriantot, moderator
Sunt economist, contractul il voi face pe firma.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Anita1, utilizator
eu am inteles ca cenzorul angajat din afara asociatiei trebuie sa fie expert contabil.
poate sa fie doar economist?

Alte discuții în legătură

Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la asociatiile de proprietari igescuus igescuus Buna ziua, si eu tin evidenta contabila la o asociatie din august si nu am mai lucrat cu asociatii. Am mari nelamuriri la elementele de activ si pasiv. Daca ... (vezi toată discuția)