Va rog sa ma ajutati in legatura cu intocmirea unei balante in partida simpla pentru o asociatie de proprietari la o scara de bloc:
1. la Activ pct.4-"restante existente la data verificarii" se iau in calcul si penalizarile sau numai restantele fara penalizari???
2. la Pasiv pct.3-" soldul sumelor speciale" se include si soldul fondului de penalitati?? (suma scriptica sau suma reala incasata??)
3. la Pasiv pct.5-"furnizori" se cumuleaza facturile neachitate aferente carei luni !!!avand in vedere ca, sa zicem balanta este facuta la 30 noiembrie 2010??? multumiri.#-o:(
Eu stiu ca cenzorul este angajat de comitet, ori in aceasta situatie comitetul este contestat de presedinte dansul spunandu-mi sa fac contractul pe o luna ca il semneaza. Eu n-am mai vorbit cu alte perosane inafara de presedinte. Firma ce administreaza nu intocmeste balanta activ-pasiv, nici nu stiu ce decizie sa iau.
Daca intruniti conditiile legale de a fi cenzor si va pricepeti, puteti sa organizati si reorganizati intreaga activitate a asociatiei si in primul rand modul de conducere a contabilitatii.
Indiferent de cata vraiste este in asociatie, de cate nereguli sau facut pana acum, dumneavoastra raspundeti de ceea ce faceti de acum inainte. Sigur ca trebuie sa colaborati cu cei pe care-i gasiti acolo, buni sau rai, pregatiti sau nu, dar un cenzor profesionist poate sa-i determine, treptat pe toti cei din conducere sa respecte legislatia si lucrurile sa intre pe fagasul normal.
Intocmiti-va contractul cu asociatia si predintele sa-l semneze. Faceti-va o fisa a postului, conform legii si presedintele sa o semneze. Respectati clauzele contractului si fisei postului si solicitati celor din conducere sa respecte, la randul lor legislatia.