mraicum a scris:
Terenul l-au cumparat parintii mei in 1950, de la o persoana fizica, care intre timp aceasta a decedat.Intre timp tatal meu a decedat, iar in urma decesului s-a facut succesiunea atat pe teren cat si pe casa.Avem contract de vanzare cumparare pe teren, dar constructia au ridicat-o parintii mei, atunci in 1950.Impozitele s-au platit atat pe teren cat si pe casa ani de-a randul pana in prezent.Ceea ce vrem noi sa obtinem, este un titlu de priprietate pe casa, deoarece eu am ramas sa locuiesc cu mama mea in urma decesului tatalui meu, iar ceilalti frati ai mei(2) cat si mama mea, vor sa-mi cedeze partea lor in favoarea mea,intr-ucat eu am grija de mama si ma ocup de casa.(asta e dorinta lor).Voiam sa facem acest act pe timpul vietii mamei mele, deoarece ea e in varsta(85 ani) si voia sa lase totul in regula dupa ce n-o mai fi ea
Constructia dupa cum s-a scris, au facut-o actualii proprietari. Nu exista contradictorialitate aici....nu e loc de uzucapiune, accesiune - IMPOTRIVA CUI????? #-o trebuie doar oglindita starea de fapt in cartea funciara, si gata B-)
Oricum, merita sa va interesati la Primarie in baza a ce acte v-au inregistrat ca platitori de impozit de casa si v-au incasat banii.
Singura actiune in instanta care ar fi posibil sa apara aici: daca la cartea funciara vi se va solicita adeverinta de existenta a constructiei si Primaria nu v-o elibereaza, o actiune prin care sa obligati Primaria sa emita aceasta adeverinta, desi faptul ca v-a inregistrat ca platitor de impozit pe casa o obliga sa emita si acest act.