avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ascesiune prin uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ascesiune prin uzucapiune

cine stie de ce este nevoie pentru a intra in posesia unui titlu de proprietate pe o casa care a fost construita in 1950 fara autorizatie de constructie, pe un teren cumparat cu acte in regula pentru care exista documente.Cine ar trebuie chemat in istanta? Primaria Municipiului Bucuresti sau Primaria de sector?
Avocatul a vrut si el sa incaseze un onorariu, si il dadea stiinta afara din cabinet. Dupa cum v-am spus, nu era cazul: trebuie sa apelati la un expert in cadastru. Cautati unul la OCPI Bucuresti , exista o lista cu expertii autorizati.Datele de contact ale institutiei:

Sos. Pavel D. Kiseleff nr. 34,
Sector 1, Bucuresti
Cod postal 011347

Telefon: 021 224.45.29 / 021 224.45.30 / 021 224.45.28
Fax: 031/8166500

E-mail: buc@ancpi.ro
www.ancpi.ro

SERVICIUL PUBLICITATE IMOBILIARA - sector 5
Str. Eugeniu Carada nr. 1-3, sector 3, Bucureşti, cod postal 030057.
Tel. 021/3145126 021/3120205
Fax 031/8166505

Cu un singur telefon o sa va lamuriti mai bine decat cu 10 opinii.

Cum sa va judecati cu primaria? Pai... are pesonalitate juridica? :O
De unde aveti acel teren, ca sa inteleg si eu cum a gandit domnul avocat.

Colegii de aici va sfatuiesc sa faceti direrct cadastrul, ati incercat? Personal, nu va sfatuiesc pentru ca nu aveti acte sa procedati la asa ceva, insa as vrea sa stiu daca ati incercat calea asta si ce vi s-a spus.

Terenul l-au cumparat parintii mei in 1950, de la o persoana fizica, care intre timp aceasta a decedat.Intre timp tatal meu a decedat, iar in urma decesului s-a facut succesiunea atat pe teren cat si pe casa.Avem contract de vanzare cumparare pe teren, dar constructia au ridicat-o parintii mei, atunci in 1950.Impozitele s-au platit atat pe teren cat si pe casa ani de-a randul pana in prezent.Ceea ce vrem noi sa obtinem, este un titlu de priprietate pe casa, deoarece eu am ramas sa locuiesc cu mama mea in urma decesului tatalui meu, iar ceilalti frati ai mei(2) cat si mama mea, vor sa-mi cedeze partea lor in favoarea mea,intr-ucat eu am grija de mama si ma ocup de casa.(asta e dorinta lor).Voiam sa facem acest act pe timpul vietii mamei mele, deoarece ea e in varsta(85 ani) si voia sa lase totul in regula dupa ce n-o mai fi ea
Domnule,
Actiunea imi pare ca a fost corecta, fie ca s-a ales calea accesiunii, fie cea a uzucapiunii.
Doar ca trebuie sa va judecati cu persoana care v-a vandut terenul sau cu mostenitorii acesteia.

Ce naiba, daca cineva imi da sau imi ia ceva, eu ma judec mereu cu statul? Nici logica elementara nu are... cum sa-i cer statului sa-mi recunoasca mie accesiunea, cand el nu poate sa faca parte din acel raport juridic, el nu ridica si nu poate ridica nicio pretentie referitor la casa...

Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca Primaria... chiar nu are treaba. Cred ca decizia instantelor a fost corecta.

Ori va luati alt avocat si-i cereti banii inapoi primului, ori incercati singur. Evident ca aveti sanse, dar va fi dificil doar sa gasiti mostenitorii. Daca ii cunoasteti, nu-s probleme.
Eu as cere avocatului inapoi toate cheltuielile, inclusiv de judecata, tot.
Multa bafta!
mraicum a scris:

Terenul l-au cumparat parintii mei in 1950, de la o persoana fizica, care intre timp aceasta a decedat.Intre timp tatal meu a decedat, iar in urma decesului s-a facut succesiunea atat pe teren cat si pe casa.Avem contract de vanzare cumparare pe teren, dar constructia au ridicat-o parintii mei, atunci in 1950.Impozitele s-au platit atat pe teren cat si pe casa ani de-a randul pana in prezent.Ceea ce vrem noi sa obtinem, este un titlu de priprietate pe casa, deoarece eu am ramas sa locuiesc cu mama mea in urma decesului tatalui meu, iar ceilalti frati ai mei(2) cat si mama mea, vor sa-mi cedeze partea lor in favoarea mea,intr-ucat eu am grija de mama si ma ocup de casa.(asta e dorinta lor).Voiam sa facem acest act pe timpul vietii mamei mele, deoarece ea e in varsta(85 ani) si voia sa lase totul in regula dupa ce n-o mai fi ea

Constructia dupa cum s-a scris, au facut-o actualii proprietari. Nu exista contradictorialitate aici....nu e loc de uzucapiune, accesiune - IMPOTRIVA CUI????? #-o trebuie doar oglindita starea de fapt in cartea funciara, si gata B-)
Oricum, merita sa va interesati la Primarie in baza a ce acte v-au inregistrat ca platitori de impozit de casa si v-au incasat banii.

Singura actiune in instanta care ar fi posibil sa apara aici: daca la cartea funciara vi se va solicita adeverinta de existenta a constructiei si Primaria nu v-o elibereaza, o actiune prin care sa obligati Primaria sa emita aceasta adeverinta, desi faptul ca v-a inregistrat ca platitor de impozit pe casa o obliga sa emita si acest act.

Alte discuții în legătură

Modificare locuinta satprema satprema Buna ziua. Eu am cumparat o casa veche la tara si as vrea sa o prelungesc construind inca o camera. Am nevoie de autorizatie de la primarie pentru aceasta? Si ... (vezi toată discuția)
Refuz intabulare pt. constructie fara autorizatie - accesiune ? loki loki in urma cu cativa ani am cumparat un teren, pe care se incepuse o constructie, fara ca proprietarii sa fi avut autorizatie de constructie. in contractul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)