parole a scris:
adi, legea speciala care instituie reparatia trebuie coroborata cu o alta lege speciala care exclude restitutio-ul prin act in rev, art.6 alin.2 din L213/1998 prin proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, unde se statueaza ca "Bunurile preluate de stat fara un tiltu valabil, inclusiv cele obtinute prin vicierea consimtamantului, pot fi revendicate de fostii proprietari sau de succesorii acestora, daca nu fac obiectul unor legi speciale de de reparatie"
Mai clar de atat nici ca se poate. Act in rev imobilelor preluate abuziv, cu titlu sau fara tiltu valabil, este inadmisibila de cand a intrat in vigoare L10. Pt imobilele preluate fara niciun titlu, adica cele luate cu japca, din moment ce art.6 alin.2 nu prevede expres, pot fi revendicate pe 480 C.civ. Aici cred se afla disputa pe care instanta suprema e chemata s-o transeze. Dincolo de consideratiile astea, o hot jud se plaseaza in sfera altei puteri decat ale celei judecatoresti
Expresiile "fara un titlu valabil" si "fara nici un titlu" cred ca sunt echivalente, intrucat titlul nevalabil nu este titlu. Chiar daca echivalenta lor nu confera nici un avantaj opiniilor exprimate de mine mai la deal (ba dimpotriva, daca nu ar fi echivalente ar exista un argument legal, asa cum sustine parole) trebuie sa observam ca diferenta dintre ele este doar un artificiu juridic. Imobilele luate cu japca sunt preluate atat "fara un titlu valabil" cat si "fara nici un titlu".
Inaltei Curti ii raman insa de transat o multime de probleme. Cazuri in care notificatul s-a "aparat" sustinand ca imobilul nu se afla in proprietatea sau posesia sa; cazuri in care nu s-a raspuns inca, cu evidenta si culpabila rea-credinta, la notificare; etc.
avocat Claudiu Lascoschi a scris:
CEDO bate ICCJ si eu cred ca o stie toata lumea.
Asa este stimate coleg, trebuie sa observ insa ca si realitatea bate orice imaginatie (ma rog a mea este probabil mai limitata), in privinta exprimarilor. Deci CEDO :training: ICCJ . Daca se va face cu spectatori imi iau bilet indiferent cat costa. Parerea mea.