avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals

Am constatat ca angajatorul a semnat contractul de munca in locul meu si m-a trecut cu 4 ore in loc de 8 pe zi.
Am reclamat la procuratura si acum este la politie pentru instrumentare.Cei de la politie mi-au zis ca au dificultai in solutionarea cazului deoarece nu gasesc contabila care zice administartorul si patronul firmei ca nu mai stie cine era si unde sa o gaseasca...
ce am de facut si la ce sa m-a astept ca deja dureaza de 3 luni dosarul de cand e la politie.?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:37, 13 Februarie 2011
si inca o intrebare daca imi permiteti...
Angajatorul meu (om literat cu 2 facultati si 6 limbi vobite) face aceste gesturi de trimitere la o contabila necunoscuta..de exista posibilitatea sa arunce toata povestea in carca contabilei pe care a ,uitat cum o cheama si de unde sa o ia,?
Dvs puteti solicita politiei efectuarea acestei expertize atat in ceea ce il priveste pe patron,cat si in ceea ce o priveste pe contabila,dar in situatia aceasta veti plati onorarariul de experrt.
Tetstul cu poligraful in sint,nu constituie o proba,fara a fi coroborat cu alte probe administrate(acte,martori,alte probe)
Pe de alata parte,oricine poate refuza in mod legal sa se supuna acestui test,fara nicio consecinta legala,tocmai motivat de cele aratate mai sus
Va multumesc de raspuns.
Dar in legatura cu analiza grafologica?-punctul 2 al intrebarii si daca e recunoscuta in instanta?
Nu este vorba despre o analiza,ci despre o expertiza,care face parte dintre probatoriile necesare aflarii adevarului,stabilirii de vinovatii.
In instanta se pot solicita noi probe in afara celor de la urmarirea penala,inclusiv efectuarea unei noi expertize grafologice.
Este vorba despre faze diferite,cea a urmaririi penale si cea a cercetarii judecatoresti.
Da aceste 2 faze le-am inteles..de fapt procesul civil era declansat de vreo 4 luni cand am deschis actiunea penala(este un proces civil pt desfacere contract munca ilegala)da intrebarea este daca
analiza grafologica demonstreaza doar legatura intre o o semnatura si o persoana in sensul ca demonstreaza clar doar aspectul ca eu nu am semnat acel document sau merge mai departe si da un raspuns clar in snesul ca dintre 4 persoane(sa zicem) alege pe cea care a semnat acel document . In plus ar fi intrebarea daca instanta accepta ca proba suficienta analiza grafologica si daca aceasta analiza poate fi refuzata de acuzat.

va multumesc

Alte discuții în legătură

Plangere penala Ioana -NL Ioana -NL Buna ziua, Va rog frumos am nevoie de sfat . Am formulat plangere penala impotriva administratorului societatii deoarece m-am trezit intr-o buna zi cu ... (vezi toată discuția)
Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)
Expert grafolog platit pt. falsificarea unei expertize tehnico-grafice anadeleanu anadeleanu S-au semnat 2 contracte de inchiriere, in prezenta a 2 martori.Ulterior proprietarul nu si-a mai recunoscut semnatura, facand plangere penala pt. fals in acte ... (vezi toată discuția)