Am constatat ca angajatorul a semnat contractul de munca in locul meu si m-a trecut cu 4 ore in loc de 8 pe zi.
Am reclamat la procuratura si acum este la politie pentru instrumentare.Cei de la politie mi-au zis ca au dificultai in solutionarea cazului deoarece nu gasesc contabila care zice administartorul si patronul firmei ca nu mai stie cine era si unde sa o gaseasca...
ce am de facut si la ce sa m-a astept ca deja dureaza de 3 luni dosarul de cand e la politie.?
sunt foarte deragute cele de mai sus dar cred ca rupte de realitate:
1 ati informat angajatorul de faptul ca contestati valabilitatea actului de angajare modificat ?
2. ati informat angajatorul cu privire la obligatia de a va fi inmanat un axemplar al contractului de angajare dupa inregistrarea lui la ITM ?
3. ati primit un exemplar din contract ?
Am inteles ca este vorba de contractul de angajare care l-ati semnat la inceputul relatiilor de munca
Cand ati semnat era completata rubrica cu programul de lucru? A fost modificata ulterior ? exista stersaturi in contract ?
Nu l-ati semnat dumneavoastra ? atunci este nul de drept, deci lucrati la negru, nu aveti contract de munca, si tot ce rezulta de aici.
aveti o perioada lucrata in baza acestui contract ?
dumneavoastra nu ati intrebat cand semnati contractul ?
nu l-ati vazut si nu l-ati semnat ?
contestati semnatura ... contestati valabilitatea contractului ... contestati existenta contractului ... munca la negru (fara un contract legal valabil )....
nu am inteles cum este cu procesul pentru desfacerea contractului de munca
care sunt motivele desfacerii contractului de munca
daca contractul s-a anulat ca urmare a contestarii semnaturii din act atunci este corect
actul era nul de drept dat fiind faptul ca nu a fost semnat de catre partile contractante
in aceste conditii nu puteti reclama desfacerea contractului de munca pentru ca desi inregistrat la ITM el este nul
Puteti reclama falsul in acte nu si desfacerea contractului de munca
daca angajatorul isi declina responsabilitatea prin mentionarea contabilei respective, se aplica cele mentionate in interventia mea anterioara
Puteti formula si dumneavoastra acuzatii : "directorul a semnat" dar este riscant
dar daca directorul indica spre contabila (trebuie declaratia scrisa a acestuia) se aplica cele din interventia mea anterioara si se obtine identificarea si localizarea persoanei
politia o cerceteaza cu privire la acuzatia formulata de director si poate cere expertiza grafologica contabila fiind suspecta
daca contabila declara ca nu ea a savarsit falsul se solicita directorului lista persoanelor care au avut acces la documentele de angajare
este posibil ca persoana care a ocupat functia de contabil sa stie exact cum s-au petrecu faptele si sa formuleze la randul ei acuzatii
oricum pana la expertiza grafologica trebuie sa fortati desfasurarea achetei care am inteles ca stagneaza si v-am spus cu sa faceti acest lucru
nu formulati dumneavoastra acuzatii
angajatorul precizeaza persoanele care au avut acces la documente , ele se cerceteaza toate (in paralel nu pe rand sa dureze o vesnicie)si prin eliminare ramane cel carea a savarsit fapta
reducand numarul de suspecti acestuia i se aplica identificarea prin expertiza grafologica
mai este posibil ca ajungand la expertiza sa recunoasca ce a facut si la indemnul carei persoane
Indiferent de raspunsurile la intrebarile de mai sus ,cine a aplicat semnatura user-ului pe contract a comis infractiunile,daca se constata, in mod stiintific,prin expertiza ca scriitura ii apartine.
User-ul are posibilitatea sa mearga cu un memoriu in audienta primul procuror al parchetului competent, prin care sa solicite sa i se comunice stadiul cercetarilor si sa solicite urgentarea acestora.
Plangere penala
Ioana -NL
Buna ziua,
Va rog frumos am nevoie de sfat .
Am formulat plangere penala impotriva administratorului societatii deoarece m-am trezit intr-o buna zi cu ... (vezi toată discuția)