avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalizari intretinere restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalizari intretinere restanta

Va rog sa ma ajutati sa aflu cum se calculeaza penalizarile la cotele de intretinere in urmatoarele situatii:
1. restantier care isi plateste partial cotele de intretinere caruia ii raman tot timpul resturi de plata la intretinere, ex.:
- restanta intretinere aprilie 2009 -501,12 lei, data afisarii 12.05.09, scadenta:30.05.09, plata facuta doar in 24.06.09 - 208 lei;
- acesta plateste cate 200, 250 lei, o data la 2-3 luni sau mai rar.
2. restantier care nu-si plateste niciodata cotele de intretinere, ex:
- restanta intretinere februarie 2010 - 561,96 lei, data afisarii 26.03, fara data scadenta si nu a facut nici o plata pana in 23 ianuarie 2011.
Va rog sa-mi explicati algoritmul de calcul al penalizarilor la cotele de intretinere, de ce repere se tine cont in aceste calcule, cunosc legea, stiu de cele 20 de zile pana la data scadenta si de 30 de zile perioada de gratie, insa nu stiu pana cand curg penalizarile si cum se face in cazurile de mai sus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:29, 18 Februarie 2017
Multumim

DRG 75

Sa inteleg ca dv sunteti un administrator si asa aplicati?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
unlocatar, utilizator
Cu placere.
Eu sunt presedintele asociatiei in care locuiesc si acest tabel este gandit de mine pentru cazul in care este necesar sa depunem situatia centralizatoare la tribunal in procesul cu un restantier (doamna avocat cu care am colaborat in toate procesele in care a fost implicata asociatia mi-a sugerat ca un astfel de calcul este foarte usor de inteles de catre judecator care nu are studii in domeniul financiar si trebuie sa prezentam situatia cat mai clar). Chiar si pentru restantierul respectiv este usor de urmarit acest calcul.
Firma cu care colaboram noi pentru contabilitate, liste, declaratii nu calculeaza asa ci foloseste metoda cea mai simpla, folosita de marea majoritate a administratorilor, 6% la soldul din urma cu doua liste din care se scad platile efectuate pana la afisarea ultimei liste, iar acest tip de calcul este mai greu de inteles, chiar daca este corect si asa (dar nu 100% pentru ca nu se calculeaza chiar la zi).
A fost dorinta mea de a calcula personal si cu metoda proprie aceste penalizari.
O sa va trimit fisierul pe e-mail daca considerati ca va este de folos.
Va rog , daca este posibil un email cu tabelul ?
Ca adresa in mesaj privat ( forum )
Multumesc
Multumim DRG 75 pentru excelul cu tabelul.Bun sau rau dansul a fost singurul care macar a trimis.

Din pacate tabelul nu cuprinde decat o singura formula in coloana
Valoare penalizare x 0.2%x numarul de zile

0.002x restanta x nr zile

Sincer eu nu inteleg cum calculati.
As putea sa imi fac singur excel daca as intelege.
Pentru @drg75
Pe data de 09.iunie omul a venit si a dat 500 din care 440 suma de pe lista si 60 penalizari?

Domnii moderatori nu vor sa ne ajute deloc cu un excel sau cu rezolvarea la situatia data de mine de exemplu.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
unlocatar, utilizator

De exemplu
Suma afisata pe lista de plata este de 200lei.
Nu plateste omul si ii se baga dupa 50 zile penalizari.
Omul vine dupa o peroada mare de 250 zile(300 de la afisare) de penalizari si da 100 lei.
Astia 100 trebuia sa ii scada din suma initiala de pe lista aia 200 sau si din aia 200 si din penalizari o parte?

Am citi ca fiecare suma se trateaza individual dar asa nu ar fi corect.
Adica 100 lei x 250zile x 0.2%=50 dar nu prea merge. (ma refer ca nu coincide cu modul de calcul al administratorului si nici al domnului DRG).

Alte discuții în legătură

Aplicarea penalizarilor annik annik Buna ziua,sunt propietara in constanta si am o problema legata de penalitatile la intretinere.Am un sold de plata de 6 mil si penalitatile sunt de cca 7 mil ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)