avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca am terminat facultatea de drept (2007) pot sa infiintez un birou de consultanta juridica? Imi trebuie alt statut decat cel de jurist?
~ Conținut șters la cerere ~
si ce se intampla oare daca o asfel de societate are activitatea suspendata?...:)...m-am gandit ca pana trec valurile si se lipezesc lucrurile e o solutie de reducere a stresului.
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru ca am vazut a ganditi si in afara cutiei date de sensul strict al legilor. Ati auzit sau stiti vreo modalitate prin care o soietate de avocatura sau avocat sa poata angaja un jurist iar acesta sa aibe dreptul sub orice forma sa reprezinte cientii societatii in instanta in baza unei procuri generale a societatii de avocatura, de geneul celeia care se face pentru ca oricare din membrii societatii sa se poata prezenta intr-un proces angajat de societate?
Din statutul avocatilor si legea jurstilor reiese destul de clar ca nu, insa ca si pana acum ma incapatanez sa gasesc exceptia care sa intareasca regula.
multumesc anticipat
Hmm...daca societatea de avocatura are personalitate juridica, fiind persoana juridica poate angaja consilieri juridici cu contract de munca...parerea mea. Dar corect ar fi sa se ocupe de interesele soc. de avocatura, de ex. de eventualele ei litigii ( pentru onorarii nerecuperate, contracte incalcate), de diferitele contracte incheiate cu tertii, inclusiv cele de asistenta juridica, si nu reprezentarea clientilor societatii de avocatura.
Executorii am vazut ca fac angajari de consilieri juridici;), chiar daca sunt tot PF.

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)
Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)