avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa infiintez un birou de consultanta juridica?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Daca am terminat facultatea de drept (2007) pot sa infiintez un birou de consultanta juridica? Imi trebuie alt statut decat cel de jurist?
Diana Persa a scris:
Hmm...daca societatea de avocatura are personalitate juridica, fiind persoana juridica poate angaja consilieri juridici cu contract de munca...parerea mea.

Numai societatea civila cu raspundere limitata are personalitate juridica. Chiar si asa, conform statutului, "Toate formele de exercitare a profesiei pot angaja personal auxiliar. Este interzisă angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii juridice superioare", or tot ce nu sunt avocati e personal auxiliar.

Executorii am vazut ca fac angajari de consilieri juridici;), chiar daca sunt tot PF.

Da, dar nu angajeaza alti executori pentru creantele lor. E absurd.
Eu cred ca se pot angaja totusi consilieri... Ce inseamna personal auxiliar? femeie de serviciu, secretara... Tu spui ca tot ce nu e avocat in SRLul ala e personal auxiliar? Poate fi si asta... e la limita.
Este insa ilegal sa sa ocupe consilierul juridic de reprezentarea altor persoane decat a SRLului unde e angajat. Ca si cum e angajat intr-o firma de productie si reprezinta in instanta furmizorii firmei; e la fel de gresit.

Privitor la asteptarea sa se linisteasca valurile, nu vad a fi o solutie. IN primul rand pentru ca valurile se vor linisti in ani buni de zile, 5, 10, 15, poate mai mult. Asa incat, sa stai cu o firma in stand by atata e ca si cum ai face altceva si firma e o posibilitate asa... cu sanse mici, indepartata. Atunci, cand va fi clara situatia acestor firme, deja tu ti-ai gasit alta ocupatie din care sa traiesti si care sa te satisfaca, doar n-o sa astepti 5 ani fara sa faci nimic, nu?
Si-n al doilea rand, lucrurile se vor aseza, cel mai probabil, in sensul organizarii cu mai multa strictete a profesiilor juridice, asa incat sunt sanse mai mici ca pe viitor firma aceea sa poata desfasura activitati juridice de reprezentare.
~ Conținut șters la cerere ~
officelav a scris:
pot angaja secretara, de ex., dar nu itit merge vechimea juridica asa ca nu vad care e castigul.

Repet: nu se pot angaja absolventi de drept pe posturi administrative, ex secretare.
Andreea Lisievici a scris:

Repet: nu se pot angaja absolventi de drept pe posturi administrative, ex secretare.

Adica este interzis prin lege sau este fiecare firma cum vrea?

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)
Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)