Au acordul de mediere si pe baza lui hotararea, da? A aparut o palma de pamant in plus. Pana acum s-au inteles, se inteleg si de acum incolo. Fie jumatate/jumatate, fie unul ia tot! Acum intervine avocatul, care da solutia! Cum se procedeaza mai departe?
Nu se inteleg, ori o iau cu medierea si ca sa termine cu instanta merg la notar, ori din nou in instanta cu acordul.
La informarea care se face cu privire la mediere in afara unor chestiuni generale eu personal as mai clopoti si niste lucrurri de genul, caz concret: Ati adus si toate actele necesare? Sunteti siguri ca sunt actualizate, sau in regula, sau, sau?
Bun, am inteles pozitia d-voastra, nu e vorba de avocati aici ci de situatia ivita DACA partile zic ca au toate actele in regula din PURA SI ETERN OMENEASCA PROSTIE iar mediatorul STIE ca nu e asa, supervizeaza sau nu acordul de mediere? Asta era problema.
Cazul supus discutiei, este la obiect si ca de obicei se incearca verificarea cunostintelor practice de naura juridica ale mediatorilor.
Sa revenim la intrebarile d-lui @ubik:
- cazul este pur teoretic si in practica, nici un judecator nu va trimite cazul spre solutia medierii, dar sigur va solicita o tranzactie dupa vizionarea schitelor rezultate in urma unei expertize topo.
- daca, a ajuns la mediator, acesta va intocmi acordul de mediere, acord care in mod obligatoriu are la baza cadastrul lotului si dezmembrarea cadastrului in cele doua noi loturi, asfel ca hotararea judecatoreasca sa aibe date certe si intabularea sa se faca conform cu situatia din teren.
- se poate face un acord, pe baza unei harti din 1997,dar mediatorul trebuie sa explice partilor necesitatea efectuatii cadastrului si dezmembrarea acestuia in vederea intabularii ulterioare, dupa obtinerea hotararii judecatoresti.
- refuzul partilor de a efectua cadastrul, poate sa conduca la inchiderea unui acord de mediere in care se prezinta situatia de fapt, dar in acest caz, instanta nu va tine cont de acord, judecata isi urmeaza calea: expertiza topo, tranzactie intre avocati si ..hotararea finala
Cazul nu e deloc teoretic, d-le Ciobanu, cazul e CONCRET. Si nu incearca nimeni sa va verifice cunostintele teoretice de drept. Vedeti ce am scris mai sus.
...
:offtopic:
Ooooof, de ce au toti mediatorii atitudinea aceasta "Cea mai usoara critica adusa procedurii de mediere este un afront personal adus tuturor mediatorilor, e un alfel de injuratura si il punem noi la punct pe cel care se obrazniceste intr-atat incat sa puna in discutie INFAILIBILITATEA metodei"?
Din cauza acestei atitudini si a faptului ca orice discutie ajunge sa alunece catre contradictii de genul "stim noi ca aveti ceva cu medierea, chiar daca nu o ziceti", v-ati izolat, aproape nimeni nu mai posteaza in sectiunile destinate d-voastra. Cu toate acestea, va asigur eu, ca mai multa lume citeste ce scrieti d-voastra, d-le Ciobanu si restul mediatorilor pe forumul avocatnet decat in pliantele agramate imprastiate de un coleg prin sala pasilor pierduti. Doriti izolarea in locul discutiilor? Asta doriti? So be it!
Eu cred ca toate aceste discutii nu ar mai avea loc daca intrebarile legate de mediere si anumite cazuri concrete ar fi legate strict de proceduri si nu de cat de morala, legala si mai nu stiu ce este procedura medierii?! Corect? Parerea mea este sa separam apele, cred ca foarte important, daca totusi cineva se intereseaza de mediere, este sa afle cum si ce poate rezolva prin mediere, si nu daca clienti sunt prosti sau destepti si cum ii desteapta sau nu mediatorii. Oamenii sunt cum sunt, nu suntem toti la fel si fiecare isi respecta meseria in primul rand in concordanta cu legea!
Nu-mi place cand unii mediatori arunca in derizoriu anumite profesii, dar nici reciproca n-o agreez!