De ce, in calitate de moderator, nu intervin in discutie…
Parerile oamenilor sunt impartite: unii cred in mediere, unii nu, altii… nu stiu ce sa creada.
Oamenii care ajung la mediator pot fi si certareti…
Probabil ca as fi sters “criticile” scrise de Nadie daca nu ar fi intervenit dl Ciobanu – care a scris la obiect si a incercat sa ii explice (mi s-a parut un mesaj important, care nu merita sa fie sters), apoi Nadie si-a cerut, intr-un fel, scuze, apoi a scris dl aditabora (toate aceste mesaje ar fi trebuit sterse, dar mi s-au parut interesante, tocmai pentru ca incearca sa convinga scepticii)…
Cum ma asteptam sa fi raspuns un mediator la remarcile scrise de Nadie?!
Nadie a scris:
Intr-adevar, trebuie sa fii cam...lipsit de scrupule pentru a fi satisfacut ca ai incheiat o mediere - a se intelege, ti-ai incasat banii - stiind ca una din parti, din ignoranta sau ...noblete sufleteasca, a fost cu buna stiinta TA, mediator, pacalita de un escroc...
Avand in vedere intrebarea din finalul mesajului care a deschis acest topic ceea ce scrie nadie nu e offtopic, nu e ”atac la persoana”...
Nadie a scris:
ca sa fii mdediator nu trebuie sa ai nici morala, nici sa cnosti Legislatia...Doar un individ care si-a cumparat diploma de licenta in Drept ar putea sa obteze pentru aceasta profesie..
Avand in vedere ca – ne place sau nu – sunt si unii care-si obtin diplome contra cost - un mediator ar fi putut raspunde ceva de genul:
Generalizarile nu sunt recomandate pentru ca nu toti isi cumpara diplomele si dintre cei care-si cumpara diplome nu toti aleg profesia de mediator. De regula, cei care-si cumpara diplome isi gasesc de lucru in domenii care sunt deja verificate si... aduc bani imediat (profeisa de mediator nu e tocmai ”banoasa” azi)
Nadie a scris:
profesia de mediator fiind o solutie de smechereala si pentru un agronom, un inginer etc...
Un mediator ar fi putut scrie ceva de genul:
Va rog sa va argumentati afirmatia.
Nadie a scris:
Oricum, pentru un om care nu a studiat, nu este stapan pe cunostintele dobandite in Facultatea pe care a urmat-o....platind la una din multele Universitati particulare, unde patronul prefera sa treaca nulitatile pentru a continua sa incaseze taxele...
Afirmatia este adevarata.
Nadie a scris:
Ca sa nu mai vorbesc de cazul in care vreo amanta a fost angajata pe post de consilier juridic - de catre amant, se intelege - si, profitand de Legea faimoasa care acorda dupa 1O ani intrarea FARA EXAMEN in Baroul Avocatilor...mai plateste un ,,masterat,, si se cheama ca e....mediator. Cand de fapt nu stie nimic temeinc...Si se gasesc fraieri care sa plateasca pentru ...nimic....
Un mediator ar fi putut raspunde ceva de genul:
Se pot intampla si astfel de cazuri, dar si mediatorul are anumite responsabilitati, nu e chiar de capul lui, plus ca sunt mediatori care urmeaza acest drum din convingere si, probabil, in timp, mediatorii ”care nu stiu nimic” vor fi exclusi – se vor exclude singuri, practic.
Dediu Nicoale a scris:
Credeam ca acest topic este pentru promovarea medierii si nicidecum pentru a primi mediatorii palme de genul: lipsit de scrupule, smechereala, cultura mediatorului....etc
A citit cineva, de curiozitate, cate ”palme” primesc avocatii in diferite topicuri? A citit cineva cate injurii – mai mult sau mai putin direct – au primit avocatii pe acest forum? Dar ce au facut avocatii? Au scris, mai calm sau mai putin calm: padure fara uscataturi nu exista.
In acest topic (dar si in altele) se poate deduce ca oamenii chiar nu stiu ce si cum cu medierea:
www.avocatnet.ro/content/for...
Cine a citit acel topic nu e obligatoriu sa fi citit si acest topic... Si, probabil, or mai urma multi care vor pune aceeasi si aceeasi intrebare – pentru ca nu toti citesc totul inainte de a scrie o intrebare – ceea ce este firesc.
N-ar trebui sa ne plictisim sa raspundem la aceeasi intrebare...
Nadie a initiat aici o discutie despre mediere... Cei care au citit topicul ar fi trebuit sa si-l aminteasca si sa discute acolo despre ce si cum cu medierea:
Aici, utilizatorul
vedi scrie si el o intrebare cu privire la mediatori si afirma ca in localitatea unde locuieste sunt numai doi mediatori – si scrie ca e... ”patit”
Sper ca nimeni nu va ”sari ca ars” pentru ca am avut in vedere unele critici aduse mediatorilor.... Pentru critici aduse avocatilor va invit sa... studiati forumul... Va veti convinge ca si avocatii sunt criticati...