Dediu Nicolae a scris:
Voi avocatii, impreuna cu administratorii acestui topic, incurajati sau descurajati profesia de mediator?
Imi permit sa ofer... indicii, desi nu sunt avocat sau administrator:
Alin Popescu a scris, in 12 Aprilie 2011, ora 14:07
Administratorii acestui site au deschis sectiunea de mediere
Aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Avocatii nu sunt impotriva medierii – cunoscand, insa, ce si cum... prefera o mediere "utila"... Adica, mediatorii sa fie pregatiti – a se vedea cazul dnei care pare ca media o... succesiune, in ideea ca acei clienti sa ”iasa mai ieftin”... si fara a sti ca pentru dezbaterea succesiunii exista o procedura obligatorie – cu sau fara existenta mediatorului.
Aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Am incercat, la un moment dat, sa ”directionez” o discutie spre spete in care medierea ar putea fi chiar obligatorie... dar atunci a fost momentul din care, Dediu Nicolae, v-ati "hotarat" sa ma vedeti total impotriva medierii (ceea ce repet: nu e cazul)
Nu gasesc link-ul ”aferent” dar era vorba despre medierea in litigiile de munca...
Pe aici (si nu numai),
www.avocatnet.ro/content/for...
s-a incercat a se arata ca ar cam trebui... armonizata legislatia, pentru ca aceia care apeleaza la un mediator in anumite situatii sa nu mai aiba din partea instantei replici de genul: ”asupra... instanta nu se pronunta” – desi partile s-au inteles prin acord (la mediator( ce si cum. De asemenea, mi-am exprimat parerea ca din moment ce partile – la incredintarea minorului – se inteleg (cu sau fara mediator – dar mai ales cu) sa nu mai fie obligatorie ”parerea” celor de la autoritatea tutelara...
Pentru ca institutia medierii sa ”prinda” cred ca e necesar ca mediatorii sa cunoasca mai multa legislatie decat cunosc la ora actuala cei mai multi...
Poate ma hazardez... dar cred ca ”mediatori de succes” vor fi (si) cei care au cunostinte temeinice in ceea ce priveste legislatia... Un curs de cateva saptamani nu cred ca e suficient pentru ca oricare persoana sa ajunga a media ”ca la carte” – orice inseamna aceasta...
**
Revenind la subiectul topicului:
Dediu Nicolae a scris:
Niciodata.....si repet....NICIODATA un mediator nu va valida un acord de mediere care are tendinta de a produce o infractiune!!
Ideea centrala ar fi sa... isi dea seama ca exista o asemenea tentativa si sa nu inteleaga ca legea care reglementeaza aceasta profesie il absolva de orice raspundere... Cred ca din acest motiv initiatorul subiectului a scris:
Dar in viata reala? Ce faci ca mediator daca sub ochii tai tocmai se desfasoara o inselaciune? Cum impaci principiul confidentialitatii cu principiul impartialitatii si totusi sa nu te faci partas la o escrocherie, sau inselaciune?