avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor pentru un presedinte incepator de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor pentru un presedinte incepator de asociatie

Buna seara!
Va rog frumos sa-mi indrumati si mie inceputul carierei de presedinte. De unde sa incep, pentru ca nu prea stiu! Orice sfat care este bun de urmat mi-ar fi de folos.
Va marturisesc faptul ca sunt si foarte tanar.
Daca am putea face un fel de GHID AL PRESEDINTELUI DE ASOCIATIE (INCEPATOR).
Va multumesc din suflet tuturor celor care-mi veti raspunde!
Cel mai recent răspuns: ciucuadrian , utilizator 07:17, 17 Februarie 2011
Am sugerat acea expertiză contabilă având în vedere că d-lui președinte ciucuadrian nu are cine să-i predea gestiunea asociației, aceasta nemaiavând cenzor. Dacă dânsul nu are cunoștințe contabile atunci este foarte ușor să fie înșelat.

Iar o expertiză nu este chiar o avere, nu știu exact cât costă dar am văzut că s-a făcut și la asociația noastră în 2006, după schimbarea conducerii.
ciucuadrian a scris:

Iar in legatura cu energia electrica, ma interesa consumul sediului social de la asociatie, acela cum se repartizeaza?

Vad ca insistati asupra acestui consum de energie electrica din sediul asociatiei. Ce consum aveti acolo? Probabil un bec. iar pe casa scarii sunt sunt multe becuri. Apoi lifturile, daca aveti, consuma de 1000 de ori mai mult decat un bec.
Dar mai este un aspect, daca e sa despicam firul in 4: aveti cumva un contoar care sa masoare energia electrica separat numai pentru sediul asociatiei si primiti factura separat de la furnizor pentru acest consum?
Daca nu, inseamna ca acest consum este facturat pe scara respectiva impreuna cu energia consumata pentru iluminatul scarii, a becului de la intrarea in scara, a consumului cu liftul, a consumului de la subsol...
Dar indiferent de cate becuri, lifturi si ale consumuri aveti, toata factura de energie electrica aferenta consumului pe partile comune (si sediul asociatiei este comun) se repartizeaza pe numar de persoane.
Da, ati intuit foarte bine: sediul asociatiei are contor separat de energie electrica. Toate bune si frumoase, numai ca acel singur bec arde toata ziua, chiar daca administratora nu sta deloc acolo, si mai arde toata ziua un calorifer electric, ca atunci cand intri acolo e sauna. Si da, se primeste factura separat pentru sediul asociatiei, factura care depaseste 80 ron lunar.
Eu credeam ca energia electrica la sediul asoc. se asimila cheltuielilor administrative, de aceea eram nedumerit.
Va multumesc pt. lamuriri.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare curatenie bloc DANIELAmull DANIELAmull Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data ... (vezi toată discuția)
Plata lift asociatie cu doua corpuri cladire-unul fara lift pbigh pbigh Este cazul unei asociatii de locatari in care imobilul are doua corpuri de cladire separate si cu doua intrari complet separate. In total sunt 26 de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebuie sa se imparta cheltuielile cu energia electrica pe scara blocului? gdracea68 gdracea68 Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In ... (vezi toată discuția)