avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor pentru un presedinte incepator de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor pentru un presedinte incepator de asociatie

Buna seara!
Va rog frumos sa-mi indrumati si mie inceputul carierei de presedinte. De unde sa incep, pentru ca nu prea stiu! Orice sfat care este bun de urmat mi-ar fi de folos.
Va marturisesc faptul ca sunt si foarte tanar.
Daca am putea face un fel de GHID AL PRESEDINTELUI DE ASOCIATIE (INCEPATOR).
Va multumesc din suflet tuturor celor care-mi veti raspunde!
Cel mai recent răspuns: ciucuadrian , utilizator 07:17, 17 Februarie 2011
Revin, dupa o pauza de activitate pe forum, pauza in care s-au intamplat mai multe:
1) -unii proprietari din asociatia de locatari nu vor sa recunoasca noul presedinte, spun ca n-au participat la sedinta si nu au votat asa ca nu sunt de acord cu hotararile din adunarea generala;
-administratora ma acuza ca de ce am incheiat pv al adunarii generale doar eu cu fostul presedinte, de ce nu s-a facut cu convocarea comitetului executiv: comitetul executiv nu a venit nici la adunarea generala, dar sa faca un proces verbal, acest comitet nu prea mai exista;
Cum as putea sa contracarez aceasta stare de fapt?
2. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun act legislativ care sa spuna cum trebuie sa arate cartea de imobil?
3. Poate administratorul sa convoace adunarea generala sau doar presedeintele si comitetul executiv poate sa faca acest lucru?
Deocamdata atat, va multumesc pentru ajutor!
Lasati cartea de imobil pentru actualizarea ei in vremuri mai stabile.
Deocamdata concentrati-va sa incropiti comitetul executiv.
Inteleg ca ati fost ales noul presedinte al asociatiei. De catre cine? Cum? Dar la acea adunare generala nu a fost ales si un comitet executiv?

Administratora nu are niciun drept sa se amestece in modul cum asociatia de proprietari se organizeaza, din functia de administrator. Poate avea un cuvant de spus ca proprietar simplu, daca locuieste in acel condominiu si in aceeasi masura cu ceilalti proprietari ai condominiului.
In niciun caz nu poate convoca ea adunarea generala. Poate doar daca s-a dat cu bomba atomica, au ramas resturi de oameni prin condominiu si din spirit cetatenesc ar vrea sa reorganizeze ceva in desertul creat.....:)

Daca adunarea generala a fost desfasurata statutar, ceilalti proprietari care nu au participat la aceasta AG statutara n-au decat sa conteste cat vor hotararile adoptate in AG, nu sunt luati in seama.

Inca o data accentuez pe acest aspect: cititi legea 230 si HG 1588 ca sa stiti cum sa procedati.
Daca nu cititi aceste reglementari, degeaba va spunem noi aici pe forum vrute si nevrute, unele pot fi corecte, altele nu. Cititi legile. Le aveti la dispozitie in primul topic al sectiunii noastre.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
elga50, moderator

Deocamdata concentrati-va sa incropiti comitetul executiv.
Inteleg ca ati fost ales noul presedinte al asociatiei. De catre cine? Cum? Dar la acea adunare generala nu a fost ales si un comitet executiv?


Anul acesta s-au tinut 2 adunari generale: prima pe 20.01 care nu a fost statutara, fiind prezenti 35 prop. din 200, a doua pe 31.01.cand au fost prezenti 26 prop, care au hotarat presedintele, salariul acestuia. La acea adunare generala a fost prezent 1 membru din comitetul executiv.
Nu vrea nimeni sa faca parte din comitetul executiv si nici cenzor nu accepta nimeni.
Legea 230 şi HG 1588 le-am citit si insusit, dar administratora incearca sa ma faulteze, poate si din cauza ca sunt tanar, sau poate ca am pus-o la munca, cerandu-i sa-mi faca situatia la zi cu restantierii, ea zicand ca sunt pers. care vocifereaza ca nu sunt de acord cu numirea mea.
Va multumesc pentru ajutor si apreciez foarte mult sfaturile primite pe acest forum.
Atunci, lasati-o sa vocifereze, dv. sunteti ales legal si in acest caz ii cereti orice situatie ca sa va lamuriti.
Stiti ceva? Pana la urma puteti conduce asociatia si singur, daca cei din comitet, alesi de proprietari, nu vor sa faca aceasta activitate. La urma urmelor stampila e la dv., semnatura trebuie sa fie a dv., iar cine vocifereaza n-are decat, fie sa vina la adunarile generale, fie sa se implice in treburile asociatiei.
De pe margine e usor sa fluieri!
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
elga50, moderator
Pai asta este problema: stampila este la ea.
Cate stampile ar trebui sa existe la asociatie? Si cine le foloseste?
Va multumesc pentru incurajari.

Alte discuții în legătură

Penalizare curatenie bloc DANIELAmull DANIELAmull Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data ... (vezi toată discuția)
Plata lift asociatie cu doua corpuri cladire-unul fara lift pbigh pbigh Este cazul unei asociatii de locatari in care imobilul are doua corpuri de cladire separate si cu doua intrari complet separate. In total sunt 26 de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebuie sa se imparta cheltuielile cu energia electrica pe scara blocului? gdracea68 gdracea68 Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In ... (vezi toată discuția)