avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiar 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiar 2011

Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
2 ani, nici o problema si faceti prelungire daca este cazul.
Situatia premisa: avocat stagiar cu contract colaborare - procentul de 10 % varsati catre BB care se retin de 2 ori pentru clientela personala a avocatului stagiar:

1.-a oara : 10 % din onorariile platite de client formei de organizare a profesiei, pentru ca acel contr. de asist juridica al stagiarului se incheie cu forma de organizare. Forma de organizare retrocedeaza onorariul stagiarului - 10% platiti catre BB, pentru ca nimeni nu iti va retroceda onorarariul 100 % si sa suporte el cei 10%
2-a oara: 10 % varsa stagiarul din onorariul retrocedat .
In fapt a 2-a oara iti iau 10% din cei 90% retrocedati de forma de organizare a profesiei - per total = 19% pe care fraierul de stagiar ii varsa baroului.

Acum inteleg si eu de ce au legiferat prin L 270/2010 stagiul minim de cel putin 2-3 ani: 1 an stagiatura fara de care nu te poti inscrie la INPPa( INPPA care acum e obligatoriu iar inscrierile se fac doar primavara si nu stii daca apuci sa iti faci acel an, mai ales ca BB a corecta in 3 luni tezele + 1 luna emitere decizii + ...) + 1 an INPPA = uite ca se fac minim 2-3 ani in care jupoi fraieru' de stagiar si nu faci nimic cu banii, presupun dupa cum s-a organizat si desfasurat examenul de admitere ca stagiar.

Gresesc cumva calculul ?
Daca am dreptate, nu cumva e o manopera cel putin incorecta a BB de taxa de 2 ori acelasi venit ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Avran Razvan - Cabinet Avocat, Avocat
Buna, am si eu o nelamurire: dupa ce este aprobat contractul de colaborare, urmeaza depunerea juramantului si abia apoi emiterea deciziei de inscriere in tablou?Intrebam fiinda stiu ca in 30 de zile de la emiterea deciziei trebuie sa ma inregistrez fiscal si nu stiu cam cat dureaza.Astept un raspuns promt...multumesc
Contractul primeste viza si vi se va elibera un exemplar vizat impreuna cu decizia, daca aveti si juramantul depus.
Cel mai bine, la data cand depuneti contractul, intrebati si cand puteti veni sa depuneti juramantul (daca vorbim despre baroul Bucuresti, martea inainte de consiliu..).
intentionez sa dau examen in toamna pt intrare in barou. as dori daca se poate sa ma lamureasca cineva care e procedura privind stagiul. trebuie sa imi caut un avocat definitiv care sa-mi fie indrumator? in ce conditii te accepta?

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)