Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
@baietzika: re. la intrebarea dumneavoastra, "in ce conditii te accepta" avocatul indrumator, ei bine te accepta in principiu daca ai lucrat cu el inca din timpul facultatii, ori daca ii vii printr-o recomandare de care trebuie sau de care doreste sa tina cont, ori daca are nevoie de un avocat stagiar si atunci te va trece prin propriul sau sistem de recrutare.
@lisette, la casierie la barou, la et 1 casiera face robe in standardul profesional (nu radeti, asta e situatia, se pricepe femeia si face) si deasemenea in spate la Palatul Telefoanelor, inspre Sala Palatului e un magazin mititel unde de ani buni cei de acolo fac deasemenea robe in standarde (s-ar putea sa fie aceeasi cu site-ul pe care il indica mai sus colega 2theadvocate).
Pentru domnisoara R.:
Buna ziua!
Eu as dori in toamna sa sustin examenul pt stagiar -avocat. Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca un maestru are limita la numarul de stagiari, deoarece am inteles ca din 2011 un maestru poate lua un singur stagiar.
As dori sa mai stiu daca sustin examenul si apoi ma trezesc ca nu mai am maestru, ce se poate intampla? mi se anuleaza examenul?
Cred ca pt mai multe informatii sa citesc legea avocatului??
Va multumesc.
Cu respect,
andreea
In Baroul Bucuresti exista o cutuma in sensul limitarii numarului de stagiari, undeva in jur de 5, nicidecum un singur stagiar.
Aveti 2 ani de la emiterea deciziei sa va gasiti avocat indrumator si sa inregistrati, in consecinta, contractul de colaborare (stagiu) la barou.
In orice caz trebuie sa cititi legea, statutul, deciziile de interpretare ale UNBR.
Avocat stagiar
geo26
avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)