avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiar 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiar 2011

Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
Avocatul stagiar tb sa isi faca si stampila?
lisette a scris:

Avocatul stagiar tb sa isi faca si stampila?

Doar daca are dreptul la clientela proprie.

lisette a scris:

Doresc informatii ref. la modul in care tb completata Declaratia privind venitul estimat (220) Multumesc anticipat!

Ce anume vreti sa stiti?
la rubrica venit estimat..de ex, tin cont de salariul trecut in contractul de colaborare? ref. la cheltuieli, ce cheltuieli sunt deductibile si cum se procedeaza?Multumesc!
lisette a scris:
la rubrica venit estimat..de ex, tin cont de salariul trecut in contractul de colaborare?

Tii cont the venitul pe care chiar crezi ca il vei realiza. De vreme ce in contract ai o anumita suma minima retrocedata lunar, ma indoiesc sa iti fie primit dosarul daca estimarea e mai mica. Poti intreba.

ref. la cheltuieli, ce cheltuieli sunt deductibile si cum se procedeaza?

Cheltuielile deductibile sunt cele indicate ca atare in codul fiscal. In esenta, sunt deductibila toate cheltuielile profesionale, care apar in cursul activitatii tale (carti, taxe la barou/UNBR/CAA, roba, laptop/PC, telefon daca il transferi, taxi, etc). Se procedeaza asa cum scrie in legea contabilitatii. Poti incerca sa iti tii tu evidenta contabila, dar personal nu iti recomand. Sunt o multime de declaratii de care nu afli daca nu ai contabil, dupa care risti amenzi usturatoare (de exemplu minunata 392). Avand in vedere ca nu ai multe acte implicate, nu ar trebui sa te coste mult un contabil.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire:
Am promovat examenul de primire in profesia de avocat inca din 2007, dar pentru ca eram angajata cu contract cu clauza financiara la reziliere, m-am suspendat din profesia de avocat pana in primavara anului 2009.
Desi in aprilie fac 2 ani, nu am putut sa dau definitivatul in februarie pentru ca atunci nu indeplineam conditiile.
Acum m-am inscris la Inppa ( la Bucuresti, eu fiind din provincie), inainte de adoptarea legii 270 / 2010.
Acum nu stiu exact la ce statut ma incadrez eu. Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
-Din cate am inteles eu, locul definitivatului este tinut de examenul de absolvire al Inppa, dar nu s-au organizat inca centre teritoriale Inppa in tara.,deci cum se va proceda pentru urmatoarea serie de stagiari?
-Sunt obligata sa urmez cursurile Inppa? Daca nu le urmez nu am alta posibilitate de a deveni avocat definitiv?
-Va mai exista inca varianta de examen de definitivat in toamna?

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)