avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiar 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiar 2011

Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
Nu exista avocat de drept comunitar (ba mai rau, nu mai exista "comunitar" de cand cu T. Lisabona ;) ). Exista avocati straini si da, va puteti inscrie in orice barou din UE ca avocat strain. Trebuie insa respectate cerintele aplicabile in statul respectiv cu privire la conditii (examen sau nu, vechime, etc) si consecinte in ce priveste exercitarea profesiei.
Buna ziua!Avocatul stagiar tb sa achizitioneze chitantier, facturier, registre, nu? De unde le poate procura? de la Barou sau tipografie?multumesc!
Chitantier, facturier va puteti imprima singur sau cu comanda la Diverta, de exemplu (cel putin stiu ca faceau acum ceva timp). In privinta registrelor, despre ce registre vorbiti? Ale formei de exercitare (de atesteri, de certificari, de evidenta clientela)? Daca despre astea vorbiti, tocmai v-am raspuns. Sunt ale formei de exercitare, nu ale dumneavoastra, avocat stagiar.
Exista site-uri pe care iti poti face gratuit facturi si chitante, de exemplu aifacturi.ro, factura.ro, si multe altele. Mi se pare util mai ales pentru ca iti tin evidenta clara si nu poti gresi numerotarea.

Registrele contabile (incasari si plati+ inventar) se cumpara de la orice librarie, dupa care se inregistreaza la adminstratia financiara. Registrul unic de control se cumpara de la administratia financiara, gata inregistrat.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna ziua,
daca sunt avocat colaborator fara drept la clientele proprie,
mai este necesar sa cumpar si sa inscriu la admin financiara Registrul unic de control?
Inteleg ca Registrele contabile (incasari si plati+ inventar) sunt necesre si in cazul meu.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)