avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mar interesa si pe mine .. pentru amprente ca dovezi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mar interesa si pe mine .. pentru amprente ca dovezi ai putea fi acuzat de furt??

un prieten ii sau gasit cateva amprente la locul unui furt ar putea fi acuzat de furt numai pe baza lor . au facut si perchezitie la domiciliu si nu iua gasit nimic si el a lucrat 3 ani in firma respectiva si 2 saptamani la alta firma in aceiasi curte nu a fost prins cu nimic doar ca acolo unde iau gasit amprentele nu avea acces adica nu avea chieia varog vreau un raspuns urgent multumesc anticipat.
adelaida_07 a scris:

Sa fim seriosi ca nu poate politia sa iti ia amprentele saptamanal doar asa ca sa aiba ce face. I-au fost luate odata amprentele sau cel putin asa s-a spus aici. S-a afirmat ca a fost identificat dupa amprente. Fara o explicatie logica nu poti solicita unei persoane sa stea toata ziua cu mainile in cerneala.

:))=D> Da, aveti dreptate!:))
Normal ca nu il poate chema aiurea si sa il aprenteze de cate ori au chef politistii...:))

Insa, politia are dreptul de a amprenta persoana suspecta de savarsirea unei infractiuni.
Daca prima oara nu au avut tus suficient...sa zicem...( ca orice e posibil in Romania...) il mai poate chema inca o data...dar nu de cate ori vreau ei sa testeze tusul...;)
deci el prima data a mers petru ca tot asa avenit ajutoru de post si la rugat sa mearga la politi sa IA AMPRETEL CA SA ILE SCOATA DINTRE CELELALTE si nu ia dat nici o chemare nimic si no el find prieten cu patronu a zis normal daca poate sa ajute si acu sa trezit cu chestia asta pe cap ca nu il mai lasa in pace el vrea sa ii dea in judecata pe politai pentru chestile astea sar putea??
tare mi se pare ca aici a facut el prostia nu trebuia sa mearga nici unde daca nu era suspect sa se lase amprentat nu trebuia sa isi vada de treaba si sa le zica sa il lase in pace cand au dovezi ca el ar fi suspect atunci sa ii ia amprentele nu asta e cea mai mare nedumerire a mea daca tot am inceput discutia din momet ce nu nu esti suspect nu poate sa iti ia ampretele ca vor ei asa SAU SE POATE FARA SA FIE SUSPECT.
nu mai imi raspunde nime varog mult ca sa stiu si eu unde a gresit multumesc
In mod normal politia nu are dreptul de a lua amprentele la o persoana daca aceasta nu este suspecta de savarsirea unei infractiuni.
Este insa destul de discutabila situatia si fara sa fi avut avocat angajat...nu ar fi avut nicio sansa sa nu fie amprentat.
Si daca avea avocat angajat depinde ce atitudine ar fi avut avocatul intrucat cred ca 90 % din avocati nu ar fi avut obiectii...

Nu am inteles cum s-a ajuns sa fie totusi suspect.

Alte discuții în legătură

Acuzație de furt JustAQuestion JustAQuestion Buna ziua . As dorii sa pun următoarea întrebare : In ce masura este incriminatorie prezența unei amprente la locul furtului ? Context : Furtul ... (vezi toată discuția)
Amprenta de la locul faptei seke seke Am o mica problema..as vrea o scurta explicatie...acum cateva luni am lucrat la un prieten si dupa o sapt am plecat din tara...si cand am venit inapoi ma ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)