avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu victima

ACCIDENT CU VICTIMA
Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am cedat rugamintilor unui prieten de a-l transporta pana intr-o localitate vecina.La intoarcere,pe la orele 23,30 fara sa observ nimic pe carosabil,tocmai cand ieseam din localitate si nu am apucat sa folosesc faza lunga,am auzit o bufnitura si roata autoturismului a trecut peste un obiect.Pana am realizat ca s-a intamplat ceva si am intors,din sens opus a trecut un autoturism marcaAUDI.am ajuns la fata locului si am constatat ca pe carosabil statea intins corpul unui barbat decedat.am anuntat politia,am fost supusa testelor biologice,rezultatul a fost 0,18,am avut carnetul suspendat 3 luni.Conducatorul autoturismului care venise din sens opus a fugit de la locul accidentului.Expertizele au constatat ca victima avea o alcolemie de 2,4si dormea pe carosabil ,leziuni i-am produs si eu,dar medicii au constatat ca decesul a survenit dupa contactul cu autoturismul marca AUDI.In prezent sunt cercetata penal pentru ucidere din culpa sub influenta alcoolului.Ce pot face?Sunt dispusa sa dau cat mai multe detalii daca cineva este dispus sa-mi dea un sfat util.
Cel mai recent răspuns: daniel1975 , utilizator 11:55, 9 Mai 2008
DINAMICA PRODUCERII ACCIDENTULUI:victima in pozitie ghemuita pe carosabil imbracata in culori inchise,observa probabil lumina farurilor de la autoturismul meu,incearca sa se ridice,autoturismul meu trece peste piciorul stang si ea cade pe spate producandu-se leziunile de la cap,trece celalalt autoturism si-i produce si el leziuni .practic il spulbera pur si simplu avand garda mai jos si trecand peste partea superioara a corpului.Psihic sunt afectata.Si acum ma vad stand singura in camp deschis langa o movila de carne ce voia sa insemne un om.
Imi voi putea pastra carnetul ?Exista posibilitatea sa primesc amenda penala sau fara doar si poate direct condamnare?
Lucrez intr-o institutie publica eu voiam sa dau familia victimei in judecata.Ce ma sfatuiti?
Pentru ce sa dati familia victimei in judecata? Ei cu ce v-au gresit? Ce vina au ei? I-au turnat alcool pe gat, l-au luat din pat de acasa si l-au mutat in drum? Nu uitati ca si dumneavoastra ati consumat alcool si va aflati la volanul unei masini. Chiar daca a fost "doar o bere", fapta constituie agravanta...
Eventual mostenitorii victimei au dreptul sa va ceara dumneavoastra despagubiri ca ati contribuit la moarte acestuia...

Sustineti ca victima "a incercat sa se ridice" si dumneavoatra nici macar nu ati observa ca e vorba despre un om. Ati spus ca dupa ce ati trecut peste un "obiect" ati oprit ca sa vedeti ce s-a intamplat.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Credeti ca daca lucrati intr-o institutie publica puteti actiona orfanii si vaduva in judecata?
Nu inteleg de ce nu v-ati angajat un avocat pana la acest moment. Din ce ne citati din expertiza aveti deja o incadrare gresita a faptei-daca i-ati produs doar vatamari care i-au pus in pericol viata, dar nu l-au ucis, atunci nu este ucidere din culpa ci vatamare corporala din culpa. Al doilea sofer se incadreaza la ucidere din culpa. Fara actiunea lui victima putea trai. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte cat mai bine si care sa insiste pe teza aceasta.
nu faptul ca lucrez intr-o institutie publica m-a facut sa ma gandesc ca ar trebui sa actionez in instanta .poate e o idee prosteasca a unui necunoscator de legi si undeva in sufletul meu stiu ca sunt vinovata(alcolemia),dar vina mea vine si din cauza victimei.Daca victima a incercat sa se "ridice la vederea farurilor" e pt ca am citat din rezultatele expertizei,nu si pt ca e adevarat.Daca incerca sa faca asta cred ca oricum il puteam observa si poate il puteam evita.Incadrarea am spus si eu dupa mintea mea ca e gresita,dar asta e tot ce stiu deocamdata.E foarte complicat sa descriu .Nu cer ca cineva de pe acest forum sa ma creada sau sa ma scoata basma curata Exact ceea ce v-am relatat a ramas in carca mea.Procurorul a spus ca va analiza dosarul si sunt doua variante:scoatera de sub urmarire sau trimiterea in judecata.
Eu personal cred ca si noi avem partea noastra de vina,dar victima are procentul cel mai mare de vina.De ce nu se ia in considerare si asta?
Daca nu sunteti de acord cu concluziile raportului de expertiza, de ce nu il contestati?
Normal ca si victima are partea lui de vina, dar mostenitorii acesteia chiar nu au nici o vina. pe langa pierderea suferita, sa le mai cereti si bani?
Va intreb a 3-a oara: Soferul Audi-ului a fost identificat, a fost trimis in judecata?

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa Carmenmoise Carmenmoise Buna Ziua In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata alexandru_mihai alexandru_mihai Buna ziua, Tatal meu a fost implicat intr-un accident care s-a produs in felul urmator. Parintii mei mergeau cu masina (tatal meu era la volan) printr-un sat ... (vezi toată discuția)