Ieri am fost informati ca firma la care lucrez in prezent se va inchide deoarece patronul nu o mai poate sustine moral si financiar. Saptamana trecuta am aflat ca sunt insarcinata in cinci saptamani si nu am anuntat inca angajatorul deoarece in prezent urmez un tratament de fixare a sarcinii si voiam sa fiu sigura ca totul este bine. Vestea de ieri mi-a cazut ca un traznet, nu din cauza banilor, deoarece nu ma pot plange din acest punct de vedere, ci din cauza acelui stagiu de cotigare anterior nasterii. La aceasta firma lucrez de 2 luni, anterior am avut o luna somaj(atat am apucat sa iau pana sa ma reangajez si am depus dosarul de somaj mai mult pt a-mi asigura continuitatea) dupa ce am fost data afara pe motiv de restructuare post de la o firma unde am lucrat 4 ani. In total am 4 ani si jumatate vechime in munca si nu stiu cum sa procedez acum. Daca am fost acea luna in somaj (de pe 11 noiembrie pana pe 12 decembrie, iar de pe 13 decembrie figurez angajata la noua firma) mai beneficiez iar de somaj daca se inchide firma? Daca , da, la cate luni as avea dreptul? Cand am fost sa pun prima viza pe carnetul de somer nu m-am uitat si la perioada pe care puteam sa beneficiez de somaj pentru ca in aceiasi zi mi-am si ridicat cartea de munca pentru angajare. Spune-ti-mi, va rog, ce pot sa fac in situatia in care ma aflu pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Mi s-afacut saptamana trecuta (mai exact pe 18 febr) angajarea prin internet,cu ajutorul aplicatiei Revisal.Voiam sa intreb daca acum se mai inregistreaza contractele la ITM. Adica dupa aceasta angajare online sau cum ii zice, mai trebuie facut altceva? Contabilul spune ca acum nu se mai inregistreaza si nu se mai depun contractele la ITM, ca e suficienta aceasta introducere online a datelor. Asa sa fie? La fostul loc de munca mi s-a facut "angajarea" online,dar in 30 zile contabilul a trebuit sa depuna contractul semnat de ambele parti, plus actele necesare angajarii, dupa care mi s-a dat si mie un exemplat cu numar de inregistrare la ITM.
1. Incepand cu data de 01.01.2011 CIM nu se mai depun pe suport de hartie la ITM ci se inregistreaza in Revisal (care este gestionat tot de ITM).
2. Veti primi si acum un exemplar din CIM dar nu va mai avea pe el numarul de inregistrare la ITM.
Deci totul este ok :),nu mai trebuie depus la ITM cu semnatura mea si nici nu se mai inregistreaza acel contract fizic. Banuiesc ca exemplarul semnat de mine, impreuna cu adeverinta medicala, copia dupa buletin si dupa diploma de licenta o sa ramana la contabil ca sa le aiba la dosarul firmei. M-am linistit acum. Va multumesc foarte mult.