avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
:rofl: stimate coleg eu am atacat argumentele dumitale nu pe dumneata ... mai era putin si din sustinator al plantelor criminale (cam atat ai priceput dumneata din argumentele mele si ale d-lui eumarian) sa devin criminal iar repetarea cu ostentatie a faptului ca sunt moderator e cel putin de prost gust. Banuiesc ca sunt destul de cunoscut ca moderator iar daca nu sunt nu-i nevoie sa-mi faci dumneata publicitate.
Imprejurarea ca un prim-ministru extrem de popular si cu multa verticalitate morala lupta alaturi de dumneata impotriva "flagelului plantelor criminale" m-a intimidat astfel incat inchei pe aceeasi nota insa nu voi scrie "Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam"
ci
Astept lista cu plantele interzise si criteriile pentru includere pe aceasta lista

si argumente rationale stimate coleg nu copy-paste de prin presa chiar daca indica sursa.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc tuturor celor care au raspuns...am ales sa rog administratorii sa inchida acest topic!

Completare: regret faptul ca cei care se ocupa de bunul mers al acestui site nu au inteles sa dea curs solicitarii mele - in aceste conditii, ma retrag!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
In ce priveste modalitatea prin care postati in acest topic, nu cred ca e tocmai potrivita (motiv pentru care am si insistat aspra calitatii pe care o aveti).


Daca dumneata iti inchipui ca ma las tras de urechi si ca metoda acesta de a va edita mesajele pentru a raspunde la o postare ulterioara au scapat neobservate si ca ambele se incadreza in etica acestui forum va inselati.
Iar aerele de superioritate nu mi-au scapat nici ele mai ales ca se intemeiaza pe aceeasi baza solida din care au iesit si lozincile si copy-paste-ul.
Vreti sa inchideti subiectul? Daca l-ati deschis d-voastra credeti ca sunteti cumva stapanul lui? E un forum public iar daca se inchide aici il deschid eu in alta parte si voi posta din nou nu "Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam"
ci
Astept lista cu plantele interzise si criteriile pentru includere pe aceasta lista

si argumente rationale stimate coleg nu lozinci de doua parale de genul "sanatatea si viata copiilor e pusa in pericol" "plante criminale" etc. pentru ca eu mi-am castigat odata libertatea de a zice ce doresc si de a face la fel cat timp nu daunez altuia si nu mai vreau sa ajungem sa ne luuptam din nou pentru acestea pentru simplul motiv ca unii vor sa transforme in lege lozinci de genul: "Patru picioare bun! Doua picioare rau!"

Asa, acum sa vedem ce ati mai editat in urma crezand ca nu o sa observ ... :weg:
1.
ce zice stan petru-radu
- nymphaea alba (lotus alb) are efect afrodisiac si narcotic fiind folosita in Egipt pentru a intra in starea de meditatie;
ce zice (intre altii) wikipedia
nymphaea alba era folosit ca anafrodiziac si sedativ de calugari si calugarite
2.
ce zice stan petru-radu
- nymphaea caerulea (lotus albastru) are efect hipnotic si este folosita in Egipt pentru inducerea transei samanice;
Samani in Egipt? :OOy-oy-oy!
ce zice (intre altii) wikipedia
... care are usoare efecte sedative si ca probabil era planta consumata de miticii lotofagi intalniti de Odiseu. :)
3.
ce zice stan petru-radu
- pedicularis densiflora are efect afrodisiac, fiind folosita in India in practicile ceremoniale budiste;
ce zice (intre altii) wikipedia
ca planta e din America de Nord #-o si ca are efecte de relaxare a musculaturii si impotriva insomniei
4.
ce zice stan petru-radu
- leonotis leonurus este un drog cu efect asemanator canabisului, iar in doze mari produce intoxicatii grave;
ce zice (intre altii) wikipedia
ca produce la unii dintre utilizatori efecte oarecum asemanatoare cu efectele THC insa foarte usoare si care are multe efecte pozitive fiind folosita de multa vreme ca planta medicinala ... in mari doze mari si carnatul produce probele grave :P
5.
ce zice stan petru-radu
- canavalia maritima are efect halucinogen si este folosita in Mexic in loc de marijuana, iar in Africa si in America de Sud este utilizata in practicile magice;
ce zice (intre altii) wikipedia
Ca e din Hawai si ca se presupune ca ar avea usoare efecte psihoactive (afara se site-urile care o vand eu n-am mai gasit pe altii care sa scrie ca are astfel de efecte)

Apoi .... bateti tobele .... pa-ra-pa-pa-pam! fara nici o legatura cu plantele de mai sus se insira substante interzise de Legea nr. 143/2000.

CARE din plantele de mai sus contin CARE din substantele de mai jos?
- lsa (amida acidului lisergic) regasita in Tabelul III (din Legea 143/2000), inchisoare de la 3 la 15 ani;
- ketamina creeaza dependenta si a produs decese, regasita in Tabelul III (din Legea 143/2000), inchisoare de la 3 la 15 ani;
- derivati de piperazina produce halucinatii, regasita in Tabelul I (din Legea 143/2000), inchisoare de la 10 la 20 ani;
- sare de baie (mefedrona), a produs decese, regasita in Tabelul I (din Legea 143/2000), inchisoare de la 10 la 20 ani;

Hmmm? Probabil ca am eu fatza de prost ... insa utilizatorii avocatnet n-or fi ei toti la fel ca mine.
Haideti sa fim seriosi si sa terminam cu lozincile. Argumente!




Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
poate vi se pare ca sunt dura, dar pentru a indeparta pericolul, fiecare consumator trebuie sa stie ca spitalizarea lui se face din munca mea, din munca ta, din munca copiilor nostri care la vremea lor munceau, studiau, nu se drogau. consumatorii ajunsi la spital =D>trebuie obligati la plata spitalizarii =D>,acest gen de boala este facuta cu propriile lor maini asa ca de ce poporul ar fi dator in loc sa salveze cauze neprovocate, banii se duc pe dezmatul unora, din ce in ce mai multi
stiu ca prin aceasta exprimare a idei i-mi vor sari multi parinti in cap,dar voi suporta orice comentariu rautacios.
Doream sa va spun cum m-am simtit eu atunci cind am "fumat",(incercat) astfel de plante etnobotanice la acea petrecere,dar doamna care a postat mai sus,m-a facut sa ma rusinez si mai mult.Rau.M-am simtit rau,am avut greturi si dureri in capul pieptului.
Nu as mai incerca asa ceva niciodata. Nu mai vreau sa fiu in ton cu amicii mei.

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)