avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
:bow:@trope_doi Ma inclin in fata acestui mod "echilibrat" de a pune problema pe care din pacate nu-l inteleg :))! Adica ei nu trebuie sa-si justifice visele, dar totusi ar putea sa aiba alte vise. Scrie si onorata olimpia_ilie mai sus sa se interzica etnobotanicele dar sa legalizeze marijuana, mie unuia asemenea solutii fals de mijloc imi par atat nepractice, cat si neprincipiale. Cred ca e problema mea!

Vad totul super simplu: fie interzicem orice noi plante cu care tineretul adult se simte bine, fie ii lasam sa se educe singuri. Restul e panica morala.

Si in privinta statisticilor ca e vorba de minori, o statistica in sectorul 2 are 200 de consumatori dintre care 11 minori, toti peste 16 ani (apropo, vi se pare normal ca autoritatile locale sa faca baze de date cu consumatorii de produse legale?)
[ link extern ]

Adica se pot casatori si raspund penal pentru orice fac, dar n-au voie sa fumeze salvie...

Mie nu mi se pare ca o cifra de 5% minori justifica toata panica asta morala (la fumat cu siguranta sunt 10-20%). Dragi parinti, pastrati-va puslamalele departe de etnobotanice dar pastrati si libertatea voastra de a alege. In definitiv, salvia a fost "legala" mii de ani, pana in anul de gratie 2011 in care "in sfarsit am fost toti egali".

Practic vorbind, isi vor da seama ca nu se pot lupta cu avalansa de substante indicata de trope_doi, dar peste 1-2 ani cand vom fi consumat zeci de milioane de euro si moda va fi trecut de la sine (televiziunile vor migra la alt subiect senzational).
Scrie si onorata olimpia_ilie mai sus sa se interzica etnobotanicele dar sa legalizeze marijuana, mie unuia asemenea solutii fals de mijloc imi par atat nepractice, cat si neprincipiale. Cred ca e problema mea!


Legalizarea canabisului nu este o solutie la ce se intampla :D. Doream doar sa evidentiez faptul ca etnobotanicele sunt mai periculoase decat canabisul, prin substantele chimice pe care le contin si daca tot vindem astfel de otravuri mai bine am fi legalizat canabisul si astfel ajutam si turismul tarii.
Sa stiti ca in Olanda desi canabisul este legal, etnobotanicele sunt interzise tocmai din acest motiv si le merge chiar bine.
Bineinteles ca in societatea noastra nu se poate legaliza asa ceva deoarece uitati cum fac copilasii de 15 ani care ar fuma si patrunjel numai sa fie interesanti. Ca societate, mai trebuie sa evoluam si sa renuntam la prejudecatile care ne tin pe loc pt a putea rezolva astfel de probleme.

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
@eumarian, am convingerea ca ati inteles, dar… sunteti provocator. :blush2:
Incerc o alta exprimare: pentru a visa si pentru a-si indeplini visurile nimeni nu are nevoie de substante care sa il impulsioneze sa viseze si sa actioneze pentru a-si realiza visurile! Cand cineva are nevoie de “substante” pentru a scapa de inhibitii e… nasol. Vorba ‘ceea: sunt timd dar ma tratez – insa nu cu prafuri care au efect “euforic” limitat si efecte asupra organismului – in timp – necunoscute…

Cat despre puritanism… Uuuh! Din fericire nu am nevoie de stimultente pentru a ma bucura de viata si de ceea ce ofera aceasta. Si ca mine sunt o multime! Poate de aceea unii consideram ca “substantele care… induc stari euforice” ar putea fi foarte bine sa fie interzise daca unii au avut de suferit din pricina lor.
Dar… am cam ajuns sa ma invart in cerc, asa ca renunt, pana nu ametesc, fara tigari de foi…
Si – culmea!!! – interzicerea nu prea ajuta! Poate pe timp scurt…

Din partea mea poate fi permis orice, pentru ca nimeni si nimic nu ma obliga sa incerc… Sigur, am “incercat” tutunul si… am ramas cu el… Pot face cancer sau boli cardiovasculare – dar poate nu… De la substante “neverificate” suficient in practica – si care au dus pe multi la spital dupa un timp relativ scurt de cand au inceput sa consume – nu se stie, inca, la ce se ajunge si – mai ales – in cat timp; dar daca inhaleaza cineva ingrasamant pentru plante sau inhaleaza vapori de “aurolac” raspunsul e destul de simplu as zice…
Toata polologhia mea nu inseamna ca vreo persoana ar trebui sa fie obligata sa nu consume!
Consumati, consumati si iar consumati (nu conteaza ce)! Acesta e secretul economiei de piata!
:wave:
stan petru-radu a scris

O sa mi se spuna ca nu putem inchide un magazin daca plantele care se vand aici nu sunt toate ilegale...eu cred ca se poate (macar una tot trebuie sa fie cu "probleme").

apoi tot stan petru-radu a scris:
Daca in piata este cunoscut faptul ca pe langa branza se mai vand si alte produse, ar fi ilogic sa inchidem toata piata, insa cum este foarte bine stiut faptul ca magazinele de etnobotanice nu vand carne sau orice altceva, atunci mi se pare logic sa le inchidem!


Aveti dreptate! Acum am realizat subtilitatea! :slap: doriti intarea in ilegalitate a magazinelor de plante etnobotanice pentru ca trebuie interzise si este logic sa inchidem magazinele daca vand un produs ilegal si mai multe produse legale deoarece pietele nu pot fi inchise daca acolo se vand si produse daunatoare iar acestea toate pentru ca este cunoscut ca produsele etnobotanice sunt falsificate prin adaosul de substante care au efecte cu totul necunoscute si foarte daunatoare.
:O Oy-Gevalt! Oy-Vey! ...

Cato isi incheia orice discurs cu "Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam"
Iar eu voi urma exemplul sau, incheind orice postare cu:
Astept lista cu plantele interzise si criteriile pentru includere pe aceasta lista


"Magazinele de vise", verificate de echipe mixte de control ale MS, MAI, MFP si ANPC

„Am declansat o actiune generala impotriva etnobotanicelor, iar in aceasta actiune sunt foarte multe autoritati implicate. Din nefericire, sanatatea si chiar viata tinerilor si copiilor nostri este pusa in pericol de acest fenomen si de comercializarea acestor plante, asa zise etnobotanice, cu efecte distrugatoare pentru sanatatea si viata tinerilor”, a afirmat premierul Boc.

„Acelasi lucru il cer in toate judetele si vreau sa spun ca voi monitoriza cu foarte mare atentie acest lucru. Angajatii MAI stiu ca, atunci cand ne propunem sa stabilim anumiti parametrii, ii vom urmari cu maxima responsabilitate, iar cei care nu se vor implica - si sper sa nu avem, de data aceasta oameni care nu se vor implica - vor fi trasi la raspundere” a mai spus ministrul Igas, urmare a controalelor amanuntite efectuate in judetul Arad.

„Daca in 2009 in unitatile de primire urgente de la spitale aveam 1195 de astfel de cazuri, in 2010 acest numar s-a ridicat la 2760. Este practic, o dublare a numarului de cazuri care se datoreaza extinderii acestui fenomen si este evident ca trebuie sa gasim solutii pentru oprirea vanzarii acestora in aceste magazine. Va rog, inca o data, sa aplicati cele mai dure masuri, cu respectarea cadrului legal, dar cele mai dure masuri care pot fi aplicate” a precizat ministrul Sanatatii.

Sursa: Avocatnet

"Stiti ce mi se pare ciudat?
Ca tara arde (criza a multiplicat cazurile de alcoolism) iar baba se piaptana (avem o pata cu etnobotanicele)",
a precizat u.b.i.k., un sustinator al acestor plante criminale.

"Stiti ce ma deranjeaza? Hai ca va scriu. Ma doare in cot de plantele etnobotanice, parabotanice, extrabotanice, exobotanice sau cum naiba le mai zice insa ma deranjeza ca mass-media sa-mi conduca viata", a spus acelasi u.b.i.k. (moderator al acestui site), insa citez: "ne doare in cot" (am incheiat citatul) ca exista si adepti ai etnobotanicelor, atunci cand e vorba de viata copiilor!

Later: Nu ar trebui sa va simtiti atacat ca si persoana avand in vedere faptul ca nici eu nu am ceva personal cu d-voastra, insa nu pot fi de acord sub nicio forma cu convingerile pe care le aveti...cu toate astea, nu inseamna ca nu va respect alegerea (am mai subliniat o data)! In ce priveste modalitatea prin care postati in acest topic, nu cred ca e tocmai potrivita (motiv pentru care am si insistat aspra calitatii pe care o aveti). Iar cu privire la argumente, daca d-voastra nu intelegeti ca "sanatatea si viata copiilor" e pusa in pericol din cauza acestor plante - fapt dovedit, ce sa va mai spun?

Si am incheiat orice "disputa" cu d-voastra si orice incercare de a va convinge de ceva anume...era cazul, nu?
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)