avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Nu sunt de acord cu incriminarea consumului de droguri sau cu incriminarea vânzării sau consumării de plante, fie ele mărar, pătrunjel, salvie, ciuboțica - cucului sau frunze de plop.

Părinții ar trebui să se gândească atunci când fac niște copii, aceștia au propriul creier și, în teorie, sunt asemănători părinților.

Și așa cum așchia nu sare departe de trunchi... și copii au aceleași tendințe toxicomanice pe care le-au avut părinții în tinerețe.

Fiecare epocă are drogurile preferate.

Așa că... nu vă învinuiți prea mult.

Uneori, orice ai face... poama se strică.

Vindeți-vă libertatea, linguriță cu linguriță și o să ajungeți să vă dea statul de mâncare printr-un furtun... sau cu pipeta.

Veți avea voie doar să respirați aer autorizat.

Cine este statul ăsta să-mi spună mie ce să mănânc și ce să beau și ce să fumez?

Alberto Kurtyan
Sesizez ca sunteti doua (tabere),nu am gasit alt termen mai potrivit.
1. Pro.
2. Contra.
Eu am mai postat intr-un topic,(in aceasta sectiune)al domnului r.gabi,care observ ca nu si-a spus parerea pina acum .
Nu am fost simpatizata de nimeni, cred ca nici de data asta nu voi primi (aplauze) pentru opinia mea.
1.-Am incercat o singura data aceste plante.
Din ce am lecturat pina acum,nimeni nu a spus ceva asemanator ( despre un copil,nepot,frate,sora...etc).
Sunt convinsa ca cei care au luat pozitie aici nici unul nu a consumat,dar cunosc indivizi care au trecut prin asta ( unii dintre dvs.,voi-----nu toti,desigur)
1. Experimentul "Parcul sobolanilor". Un grup de sobolani dependenti de morfina au fost mutati din custile unde erau tinuti de obicei intr-un fel de Disneyland sobolanesc un fel de rai cu spatii largi, mancare la discretie, sobolanitze, etc. Dupa catva timp se pare ca majoritatea sobolanilor au inceput sa evite apa cu morfina si sa bea apa curata.
Ideea domnului prof Bruce K. Alexander de la Simon Fraser University era ca

dependenta de droguri este provocata in principal de conditiile de mediu si nu de substanta in sine

2. V-ati intrebat vreodata de ce in niciuna din societatile traditionale (daca zice vreunul ca sunt primitivi o sa aiba de-a face cu d-na Buxbaum :weg:) care cunosteau si foloseau o multime de substante psihoactive nu exista dependenta de acestea? Intrebati-va.
3. Interzicem asta, interzicem si aialalta ... interzicem. Protejam tineretul impunand interdictii!

Eba isi facea campanie electorala cerand legalizarea consumului de marijuana! :foottap:

Daaaaa? Ihim ... Ce-i cu asta? Primul program serios din lume impotriva fumatului a fost impus de ... Adolf Hitler ... banuiesc ca nu o sa sustina nimeni ca pentru acest motiv fumatul e bun. Apropos, Hitler era si impotriva drogurilor si aproape sigur ar fi interzis si etnobotanicele ... v-ati prins acum de ce argumentul cu Eba nu e valabil? Bun.
4. De ce-urile mele
De ce mai ales cei tineri?
Pentru ca tinerii sunt naivi si prostuti si curiosi si de aceea trebuie sa fie protejati de astfel de obiceiuri proaste

:weg:
Ce simplu, nu-i asa?
... traim cu totii intr-o tara in care din ce in ce mai multi indivizi se refugiaza in diferite lumi imaginare (fie ca e vorba de droguri, alcool, internet, fantezii ... tot in imaginar se petrece viata lor),
... traim intr-o tara care si-a pierdut undeva pe drum sufletul si acum se afla intr-un fel de moarte cerebrala
... o tara care seamana cu un zombie din filmele de serie B
nu suntem singuri

De ce USA care reprezinta doar ceva mai mult de 5% din populatia lumii consuma 50% din productia modiala de droguri?

De ce SUA care care reprezinta doar ceva mai mult de 5% din populatia lumii au peste 25% din populatia de puscariasi ai planetei?

5. Consumul excesiv de alcool sau droguri este o forma de sinucidere iar daca Romania ar fi un individ s-a putea incepe urmarirea penala impotriva lui pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 179 Cod pen

Fapta de a determina sau de a înlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau încercarea de sinucidere a avut loc

Iubiti tinerii, educati-i, deschideti-le mintea, dati-le dreptate cand au chiar daca trebuie sa recunoasteti ca ati gresit, faceti ca-n asta lume fiecare sa aiba parte sa dreapta, lasati tinerii sa-si castige painea cinstit, sprijiniti-i, convingeti nu interziceti si foarte, foarte, foarte putini vor mai alege sa moara la 30 de ani cu organele interne lichefiate de droguri si alcool.
Dar e mai simplu sa batem tobele si sa interzicem cate ceva. Apoi, putem merge linistiti la culcare cu simtamantul ca noi ne-am facut datoria. Care datorie?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, un plan concret de actiune pentru combaterea comertului cu produse din plante etnobotanice, informeaza un comunicat de presa al Guvernului. Astfel, Guvernul va adopta un nou act normativ, redactat dupa model polonez, care va limita comertul cu astfel de substante.

„Sunt preocupat atat ca parinte, cat si ca prim-ministru, de mentinerea sub control al acestui fenomen. Si va asigur ca impreuna cu autoritatile statului nu vom avea liniste pana cand nu ne vom asigura ca atat cat a tinut de noi am facut tot ce a fost in putinta sa pastram intacta sanatatea copiilor nostri si integritatea lor fizica si psihica”, a declarat premierul Emil Boc.

Sursa: Avocatnet

Poate reusim pana la urma...si daca tot s-a facut atata caz ca poate si petala de trandafir sau frunza de muscata (din apartament), acele de brad (din padure) sau floarea de musetel (din gradina) pot fi asociate cu aceste plante, e problema celor care vor sa le culeaga si sa le consume - insa de aici si pana a le impacheta in ambalaje colorate si a le vinde la fiecare colt de scoala sau de biserica de catre toti frustratii care nu au avut jucarii in copilarie, e o cale mult mai lunga decat cea dintre viata si moarte pentru tinerii care sunt tentati sa le cumpere.

Cat despre cei care cred ca nu au murit destui din cauza acestui flagel, nu merita vreun comentariu anume ori vreo atentie deosebita...
Tigari, alcool, droguri, fiecare cu dependenta sa, fiecare cu efectele de lunga durata.Consumul acestora - legal sau ilegal, tolerant sau nu, tot se vor consuma ....de ce? Pentru ca avem destui tineri care trebuie sa “incerce” chestii noi ...unii se opresc la timp...altii devin dependenti sau mai rau.
Intrebarea este urmatoarea: Ce facem noi pentru copiii nostri, cum le umplem timpul.... incat acestia sa nu "alunece” catre ceea ce numim (in termeni psihologici) conduite de risc: consum de alcool, consum de droguri, violente, acte antisociale, idei suicidare?
In loc de incheiere:

“ Parintii trebuie sa stie ca copiii virtuosi le procura la orice varsta multa bucurie si adanca multumire, fiindca in procuparea atenta a parintilor sta izvorul de bune insusiri ale copiilor.
Nu trebuie sa neglijam formarea caracterului copilului. Altfel inseamna sa ingaduim ca personalitatea lui sa se dezvolte adoptand in chipul cel mai confuz, din intregul mediu inconjurator, tot felul de exemple de vietuire.”

I primi tre libri della famiglia – Leone Battista Alberti
:luck:
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
shishiza, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)