avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Hotarare de consiliu local - arhitect-sef
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Hotarare de consiliu local - arhitect-sef

Consiliul local da o hotarare in noiembrie 2010 pentru crearea structurii de specialitate pe linie de urbanism privind preluarea atributiilor arhitectului sef.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuia emisa si o dispozitie a primarului prin care se preiau aceste atributii si daca da conform carei legi este obligat s-o faca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oxi , utilizator 14:13, 2 Martie 2011
Pai daca sunteti referent grad profesional superior cum sa fie "nivelul studiilor superioare de lunga durata" Nu se poate. Pentru incadrarea dvs. este clasa III ce corespunde studiilor medii. Sa inteleg ca sunteti incadrata pe functie publica de executie- studii medii dar de fapt dvs. a-ti terminat o facultate? iar retributia este pentru studii medii. Poate sunteti incadrata pe o functie din clasa I care reprezinta studii superioare de lunga durata si nu va cunoasteti dvs. incadrarea?Daca nu exista dispozitia primarului de nominalizare pentru persoana responsabila in domeniul.urbanismului...... semnati acte precum certificate de urbanism autorizatii de demolare respectiv construire dar nu sunteti persoana desemnata deoarece nu exista un act administrativ. Intai stabiliti cum este cu incadrarea dvs. apoi vedeti cate posturi sunt in cadrul compartimentului cu atributii in domeniul urbanismului, amenajarii teritoriului si disciplina in constructii din cele 5 existente, dupa care solicitati ca in confomitate cu prevederile actelor normative care reglementeaza activitatea dvs. si modelul referatului transmis sa se dea o dispozitie in acest sens. Pentru ca dvs. sa fiti in legalitate cu emiterea actelor pe care le semnati deoarece nu sunteti arhitect pentru orice act emis de institutie( ma refer la certificate de urbanism, autorizatii de construire smdp. ) solicitati avizul Consiliului judetean.
Continutul Hotararii:
-avand in vedere avizul favorabil al comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local
-avand in vedere referatul doamnei S.B. referent urbanism ,din cadrul consiliului
-avand in vedere ca proiectul de hotarare a fost avizat pentru legalitate de catre secretarul comunei
-avand in vedere prevederile art.36/,alin.3 din Legea nr.350/2001 ,privind amenajarea teritoriului si urbanismului modificata si completata ,prin Legea nr.345/11 noiembrie 2009
-avand in vedere prevederile art. 45.alin.5.lit(c) din Legea nr.50/1991 -privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii ,cu mo. si compl. ulterioare
-avand in vedere prevederile art.36 alin2,lit(d), alin 6 lit(a),pct.11, din Legea 215/2001,republicata
-In baza prevederilor art.45si art.115,alin.1.lit(b) din Legea nr.215/2001-mod. si comp. si republicata privind administratia publica locala
HOTARASTE
ART.1 Se aproba infiintarea in cadrul compartimentului urbanism si cadstru din cadrul Consiliului Local , a structurii de specialitate ,pentru indeplinirea atributiilor aflate in responsabilitatea arhitectului sef.
ART.2 Preluarea atributiilor arhitectului sef la nivelul Consiliului Local vor fi duse la indeplinire de doamna S.B. -referent cu urbanismul.

Ca sa pot art .2 din aceasta hotarare nu trebuie emisa o dispozitie si daca da cum sa-i argumentez primarului pentru ca secretarul spune ca nu.
Va multumesc.
Eu consider ilegala prevederea din art.2 . Consiliul local nu poate sa delege/stabileasca atributiile unui functionar public care face parte din cadrul aparatului de specialitate al primarului.
Consiliul trebuia sa se limiteze la infiintarea compartimentului , a posturilor care-l compun iar ulterior primarul prin dispozitie urma sa numeasca ocupantii posturilor (concurs de recrutare/transfer/mutare/etc)
hotararea aia e o prostie...
pe langa argumentele userului @s_mari, mai trebuie avut in vedere faptul ca, Consiliul local nu-si poate crea compartimente....in cadrul Consiliului local, si poate aproba/modifica eventual, organigrama aparatului de specialitate al primarului, in acest sens... :)
Art.38/Legea 286/2006
(2) Consiliul local exercita urmatoarele categorii de atributii:
a) atributii privind organizarea si functionarea aparatului de specialitate al primarului, ale institutiilor si serviciilor publice de interes local si ale societatilor comerciale si regiilor autonome de interes local;
3) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (2) lit. a), consiliul local:
a) aproba statutul comunei, orasului sau municipiului, precum si regulamentul de organizare si functionare a consiliului local;
Cum pot sa-i argumentez primarului ca art.2 este ilegal ,cuvantul secretarului cantareste mai greu decat Legea.

Alte discuții în legătură

Responsabil urbanism deliuta deliuta Stie cineva, responsabilul cu urbanismul din cadrul unei primarii de comuna, se reinacadreaza ca,, sef de birou\" conform Legii 50/1991 republicata , cu modif. ... (vezi toată discuția)
Arhitect sef primarie....poate ma juta si pe mine cineva... mihaita10 mihaita10 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Stiinte Juridice in 2000 (5 ani), m-am angajat la Primaria unui orasel infiintat in 2004 cu o populatie de 13500 pe ... (vezi toată discuția)
Reincadrare snadica snadica Astazi 15.02.2011 am primit dispozitiile de reincadrare .In dispozitia me scrie functia publica Tehnician cadastru studii medii ,gradatia lipsa , clasa de ... (vezi toată discuția)