totul sa petrecut in 1993 cand mama mea a vandut unuia din fratii mei apartamentul in care ea locuieste,cu contract cu clauza de uzufruct si intretinere.
in anul 1999 am facut o intelegere verbala cu fratele meu si iam cedat o garsoniera in care a locuit fica sa timp de un an dupa care a vanduto,prostia mea a fost ca am vanduto direct de pe numele meu pe numele cumparatorului(el nu face parte din familie)si am stabilit tot verbal ca dupa moartea mamei apartamentul sa fie trecut direct pe numele fiului meu...ideea mea a fost sa nu mai fac alte contracte la momentul respectiv.
in 2003 in toamna decedeaza mama la inceputul anului 2004 ii propun fratelui meu sa facem acel contract de vanzare cumparare de care cazusem de acord,din anumite cauze nu lam facut la momentul respectiv,pe urma in 2006 a mai cerut o suma de bani relativ mica 3000de euro ,nu am avut de unde sa i dau aceea suma de bani si timpul a trecut si nu am mai facut nimic in acest sens.anul acesta mia zis ca vrea diferenta de la o garsoniera la un apartament adica 25000 de euro suma care mi se pare exagerata avand in vedere ca nu a respectat clauza de intretinere,si eu cand am facut intelegerea in 1999 mama avea datorii la intretinere,leam platit si nu numai asta practic eu am intretinuto pe mama am inmormantato conform obiceiului si asa mai departe,alaturi de mine sunt si ceilalti doi frati care cunosc situatia si ma sustin,eu pot la orice ora sa demonstrez cu chitante facturi si martori ca am intretinuto pe mama mai ales ca din 1999 am locuit efectiv cu ea in apartamentul in cauza.
intrebarea mea este:pot sa atac in instanta accel contract ?? va multumesc anticipat si sper ca nu vam plictisit.
Imi puteti spune daca, in speta mea (rezolutiunea contractului de v-c cu clauza de intretinere), creditorul era obligat sa puna in intarziere debitorul prin Notificare trimisa cf. procedurii stabilite de Codul civil (prin executorul judecatoresc)?
Singura clauza care face vorbire despre posibilitatea rezolutiunii acestui contract suna cam asa: " In cazul in care cumparatorul nu isi va respecta obligatiile de intretinere asumate prin prezentul contract, vanzatorii sunt in drept sa solicite rezolutiunea contractului in conditiile art.1020 si urm. cod civ."
Nu imi dau seama despre ce pact comisioriu este vorba in acest contract !
Partaj divort
ContSters273668
in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)